Baranyára és Somogyra is kiterjesztette a kormány a válsághelyzetet

SzR-MTI • 2015. szeptember 17., csütörtök •
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtök este bejelentette, hogy a kormány Baranya és Somogy megyére is kiterjeszti a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.
Baranyára és Somogyra is kiterjesztette a kormány a válsághelyzetet

A külügyi tárca vezetője azt is bejelentette, hogy megkezdik az előkészítését a fizikai akadály, vagyis a határzár építésének a Horvátországgal szomszédos szakasz olyan pontjain, ahol ez indokolt. Elmondta: tájékoztatta Sebastian Kurz osztrák külügyminisztert erről és hogy Magyarország meg fogja védeni határait és a schengeni határokat.

Arról is beszélt, hogy Szabó László miniszter-helyettes bekérette Horvátország magyar nagykövetét, a vele való egyeztetésnek nemrég lett vége. Szijjártó szerint a horvátok elveszítették a mai napon a kontrollt a menekültáradat felett, képmutatónak nevezte a horvát vezetést, akik eddig kritizálták Magyarországot, ám most ők maguk sem tudnak mit kezdeni a helyzettel és a rendőrségnek is be kellett avatkoznia a szerb-horvát határnál.

Szijjártó pénteken Belgrádba utazik, hogy egyeztessen a szerb külügy- és belügyminiszterrel. Hangsúlyozta: a magyar-szerb együttműködés továbbra is kifogástalan.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére