Balogunyom hamarosan felkerül a kerékpárostérképre

há • 2021. április 27., kedd •
Nemsokára 10 perc alatt beérhet kerékpárral egy balogunyomi Szombathelyre, ráadásul biztonságos körülmények között. Megkezdődött a bicikliút Balogunyom felőli részének kivitelezése, a falu vezetése az országgyűlési képviselővel járta be a területet.
Balogunyom hamarosan felkerül a kerékpárostérképre

A balogunyomi kerékpárút története 2017-ig nyúlik vissza, Mohos Géza helyi képviselő - aki egyben a Balogunyomi Kerékpáros Klub elnöke is - akkor kereste fel a térség országgyűlési képviselőjét, hogy több mint 3000 környékbeli akaratát tolmácsolja. Nem volt nehéz dolguk.

- Magam is megszállott kerékpáros vagyok, csak támogatni tudom a hasonló célokat. Megszereztük a pénzt, elkészültek a tervek, az engedélyek, és

még az idén elkészül a kerékpárút közel 70 millió forintból.

Eszerint Sé után most egy újabb település lakói számára válik biciklivel is elérhetővé Szombathely akár munkába járás, akár iskolába járás vagy sport céljából - mondta a munkaterület átadásán dr. Hende Csaba. Hozzátette: nem nyugszik addig, amíg a Szombathely-Vép közötti után a Szombathely-Zanat közötti kerékpárút is megépül. Hasonlóképpen fontos lenne a Szombathely és Söpte közötti biciklis összeköttetés megteremtése is - hangzott el.

Tarsoly Alfonz polgármester arról beszélt a munkakezés kapcsán, hogy a környezetvédelem kapcsán nemcsak az új technológiákat illeti meg a korábbinál nagyobb figyelem, hanem a kerékpáros közlekedést is. - Egyre többen járnak biciklivel munkába, magam is sokat kerékpározom. Nagy előrelépést jelent majd a településnek, sőt a környéken élőknek is, ha elkészül ez a kerékpárút, mert alig

10 perc alatt beérhetünk szombathelyi munkahelyünkre, ráadásul biztonságosan.

Ugyanígy lehetőség nyílik a szombathelyiek számára is arra, hogy idebiciklizzenek, kikapcsolódjanak Balogunyom környékén. És nem mellékes, hogy a nemzetközi kerékpárostérképre is felkerülünk ezáltal - fogalmazott a polgármester.

A sajtótájékoztatóra is kerékpárral érkezett Mohos Géza, aki elmondta, hogy kész életveszély a 86-os úton biciklizni. - Végeztem egy rögtönzött forgalomszámlálást idefelé jövet, 29 kamion és 74 személyautó került ki ezen a rövid szakaszon, miközben tekertem, egyértelműen szükség van a beruházásra - hangsúlyozta. Hozzátette:

a most induló munka Balogunyom és a megyei önkormányzat közös projektje, a bicikliút a  vasúti átjáróig készül el. A vasúttól Petőfi-telepig terjedő szakasz pedig Szombathely város beruházása lesz.

- A vasi megyeszékhely önkormányzata hasonlóképpen elkötelezett az ügy mellett, ennek számos tanújelét adták, ez tehát egy újabb egyetértési pont közöttünk - hangsúlyozta dr. Hende Csaba.

Remélhetőleg még idén nyáron végig járható lesz a kerékpárút Balogunyom és Szombathely között.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére