Az ünnepi hétvégére 8400 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

fotó:vasivizeken.hu • 2020. március 10., kedd •
Egy holtág kivételével azonnal lehet horgászni a betelepített halakra.
Az ünnepi hétvégére 8400 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezen a héten kedden és szerdán megkezdi a megyei horgászvizek tavaszi pontytelepítését. A kihelyezés az idei évben is több ütemben zajlik. Az első tavaszi telepítés során az állóvizek mellett a - vadvizek közül - a Rába folyó ikervári szakaszaiba is telepítenek fogható méretű pontyot.

A szezonindító halasítás során 8400 kg 1,5-2,5 kg közötti háromnyaras ponty kerül a Szövetségi vizekbe. A halak várhatóan Zalaszentgrótról érkeznek új otthonukba. A haltelepítések után - a kerkaszentkirályi Kerka-holtág kivételével - általános horgászati tilalmat egyik vízterületen sem rendelnek el, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni a tavaszi időjárásban. A kerkaszentkirályi Kerka-holtágon a telepítést követően március 14-én, szombat reggel 6 óráig általános horgászati tilalom lesz.  

A tavasz folyamán a kedvelt állóvizekben még további pontytelepítésekre is számíthatnak a pecások. A következő halasításra az előzetes tervek szerint a nemzeti ünnepet követő héten kerül sor, amikor a Hársas-tó, a Vadása-tó és ismét a magyarszecsődi kavicsbányató gyarapodik pontyokkal. A Gersekaráti Sárvíz-tó tavaszi telepítésére a vízügyi munkák befejezését követően lesz lehetőség. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére