Az etetőkosarak varázslatos világa

szponzorált tartalom(x) • 2020. július 16., csütörtök •
Ha az etetőkosaras módszert választjuk, érdemes tudni, hogy nem mindegy sem a hely, sem az etetőanyag minősége, sem annak összetétele. Lássuk, mit kell tudni az etetőkosarakról!
Az etetőkosarak varázslatos világa

Módszerek

A módszerek ismertetése előtt le is lövöm a poént: nagyjából az összes fenekező etetőkosaras végszerelék ugyanúgy készül, legyen az feeder kosár, kéthorgos, method vagy pellet kosár.

Szükség lesz hozzá etetőkosárra, gumigyöngyre, forgó, karabineres forgóra, vagy quick change-re, horogra és természetesen néhány horgászkötés ismeretére. A főzsirnórt át kell vezetni az etetőkosáron és a gumigyöngyön (utóbbi a kötést érő terhelést hivatott mérsékelni, így véd a szakadástól), ezután jöhet a forgó. Végül az előre megkötött horogelőkét kell felszerelni, ehhez az előkét fűzzük át a forgón, majd a végfülön bújtassuk be a horgot. A karabineres forgó esetén a karabiner részbe kell a horogelőke végfülét beakasztani, a quick change esetén ugyanez lesz a metódus. Majd a végén kössük fel és akasszuk bele a horgot.

A kéthorgos fenekező végszerelék etetőkosárral szintén ugyanígy készül, azzal a különbséggel, hogy a főzsinórra kerül egy oldalfül.

Feederes folyami horgászat esetén a parttól akár már 10 vagy 25-30 méterre az etetőkosarat bedobva is sikerrel járhatunk. Az etetőanyagokat ebben az esetben javasolt költséghatékony módon kikeverni. A nagyhurkos szerelék ebben az esetben is jó választás, gyors, és ha a horog elakadna, a kosár akkor is a szereléken marad. A főzsinórra nagy hurok megy, majd az egyik szálra horogelőke, a másikra a kosár vagy az ólomnehezék. A folyami horgászatban egyébként is a horogelőke és a horog a lényegesebb.

A method kosár egy az etetőkosarak közül, alakja lapos, melyen kisebb bordák helyezkednek el. Ezek a bordák szolgálnak majd az etetőanyag helyéül, amely a bordáknak hála, a helyén marad. Anyaga jellemzően műanyag, ólom és acél keveréke, vagy felül műanyag, alul lapos fémrész együttese. Ezt a fajta kosarat rövid előkével használják, és a csali közel kerül az etetőanyaghoz, a cél az, hogy a hal az etetőkosár felső részéről egye meg az etetőanyagot, ehhez pedig kiváló minőségű etetőanyag szükséges. Ez a módszer kiemelkedően hatékony.

Amit a method horgászatról tudni érdemes

A távdobó method folyóvízi horgászathoz kiváló, a gubancgátló cső stabilan tartja a dobás során az etetőkosarat, ezáltal az messzebbre fog repülni.

A method kosár vásárlása során figyeljünk arra, hogy ebben az esetben jobban járunk, ha szettben szerezzük be az eszközöket, például a Fishinda oldaláról, ahol az Extra Carp Method feederhez kosártöltő is jár. A kosártöltő praktikus, hiszen használatával a kosár minden bedobáskor ugyanolyan súlyú és formájú lesz, így pedig a dobásaink jóval pontosabbak lehetnek.

Ha sikerre szomjazol, akkor figyeld a Fishinda applikáció Fogás Előrejelzését, ha pedig sikerrel jártál, ne felejtsd el az app Fogási Naplójába feltölteni a fotót a nagy fogásról! 
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére