Az építőlemez népszerűségének titka – Bátran alkalmazza Ön is!

szponzorált tartalom (x) • 2020. november 16., hétfő •
A házfelújítás vagy egy teljesen új épület felhúzása hatalmas munka lehet, amely több évtizedes szakértelmet, türelmet és kitartást igényel főként a mesterek, de a megrendelő részéről egyaránt. Azonban mindkét esetben akkor lehet gyors és hatékony a munkavégzés, valamint fenntartható az eredmény, ha a legideálisabb alapanyagot használják fel, és nem pedig a legolcsóbbat. Ilyen felületkezelési munkáknál használatos stabil, de mégis könnyű építőanyag az építőlemez.
Az építőlemez népszerűségének titka – Bátran alkalmazza Ön is!

Miért pont építőlemez legyen?

Érdemes több pénzt belefektetni a felújításhoz szükséges alapanyag megvásárlásába, hiszen akkor sokáig nem lesz gondja egy újbóli felfordulással, és hosszú évekig csodálhatja a munka gyümölcsét. A megfelelő építőanyag kiválasztása előtt érdemes jobban utánaolvasni és megismerni legfőbb tulajdonságait, mint a strapabíró és időtálló volta, vízállósága vagy felhasználásának módja, hiszen csak ezen tulajdonságok tudatában képes meghozni a legjobb döntést. 

Felületkezelés vagy burkolati munkák esetében érdemes megismerkednie az építőlemezzel, amely elsősorban az aljzat előkészítésére szolgál. Mindezek mellett azonban nemcsak a fal- és az aljzatburkolás esetében használhatók fel a lemezek, hanem fürdőszoba vagy egyes esetekben a wellnesshelyiségek építésénél is ott szerepel a legfontosabb alapanyagok között. Felhasználhatóságuk sokoldalú, és kifejezetten strapabírónak számítanak a piacon, mivel mind nedves, mind pedig száraz területen megállják a helyüket.

Miben rejlik az építőlemezek egyedisége?

Extrém módon vízállóak, még abban az esetben sem kell aggódnia, ha sérülne a lemez, mivel mindez nincs hatással szerepére. Külső sérülés esetében is teljes mértékben vízálló marad. Ezen tulajdonsága felépítésének köszönhető, hiszen összeállítása során kifejezetten körültekintőek voltak, mivel a magja egy zártcellás polisztirol keményhab, így mindamellett, hogy stabil, jól megmunkálható is. 

Amennyiben Ön is felújítás vagy építkezés előtt áll, és szeretne megbizonyosodni az építőlemez hatékonyságáról, akkor keresse fel az OSB Futár weboldalát, ahol mindamellett, hogy számos hasznos tippel gazdagodhat, be is szerezheti a szükséges alapanyagokat. 

Az építőlemez számos területen alkalmazható, legyen szó hőszigetelésről, belsőépítészeti megoldásokról, fal- vagy padlófelületekről, minden szinten megbízhatóan teljesít. Sikere annak köszönhető, hogy teljes mértékben vízzáró építőelemként funkcionál, amely erős tapadással rendelkezik. Illik a kerámia burkolatokhoz, a vakolathoz, a festéshez és a tapétához egyaránt. 

Amennyiben kerámiaburkolatra esett a választása, az építőlemezt köztes munka nélkül is lehet burkolni, mivel ideális hordozóanyagként funkcionál. Esztétikus felhasználásának csupán a képzelet szabhat határt.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére