Az egyedi megjelenés a siker titka

szponzorált tartalom (x) • 2022. november 27., vasárnap •
Digitális világunkban ma már egyetlen cég sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy az online felületeket figyelmen kívül hagyja, hiszen a potenciális vevők jelentős része az online térből érkezik.
Az egyedi megjelenés a siker titka

A nagy zajból kiemelkedni, az ügyfelek szemében profi színben feltűnni azonban csak egyedi, személyre szabott megoldásokkal lehet. Az emberi agy sokkal gyorsabban értelmezi a képeket, mint a szövegeket, így a grafikának óriási szerep jut, akár hidetésekről, akár weboldalakról, akár más arculati és marketing megjelenésekről van szó. 

Miért kell egyedi weboldal a cégednek?

Egy márka, legyen az egy termék vagy szolgáltatás, akkor tűnik ki a többi közül, ha exkluzív megjelenéssel, egyedülálló jellemzőkkel rendelkezik, amely megkülönbözteti másoktól. Az Ideastyle egyedi weboldalak készítésével biztosítja vállalkozásod teljeskörű online megjelenését, az egységes cégarculathoz igazodva, a legmodernebb megoldásokkal.

A grafika jelentősége óriási nemcsak a weboldalak, webáruháza kialakítását megelőzően, hanem a működés során is, hiszen az üzemeltetés, az online marketing során a social media területén is szükség van profi grafikai anyagokra, amelyek vonzzák a felhasználók szemét. 

Hagyományos és webes grafikai tervezés

A weboldalak, webáruházak megépítésekor rengeteg grafikai előkészítésre van szükség. Ezzel azonban nem merül ki a grafikus tevékenysége a területen, hiszen a weboldalak üzemeltetése során, az internetes marketing területén, a social media profilok üzemeltetése közben számtalan esetben van szükség profi grafikai előkészítésre. Az internetes terület némileg más, speciális tudást követel meg, mint hagyományos esetben.

A klasszikus grafikai tervezés, amely magában foglal olyan vizuális dizájnokat, mint a logók, a névjegykártyák, levélpapírok, mappák, plakátok, kiadványok, illusztrációk tervezését, némileg eltér a honlapok grafikai dizájn munkáitól. A webdesign a grafikai tudáson felül speciális, a weboldal működésével, a programozással kapcsolatos ismereteket is kíván. 

Webdesign és grafika

A webgrafika meghatározó a weboldal megjelenése, stílusa szempontjából, de nagyban befolyásolja felhasználóbarát mivoltát is. 

A webes grafika magában foglalja a weboldalak tartalmának grafikai előkészítését, a honlapra, hírlevelekbe, hirdetésekbe, média és social media felületekre kerülő bannerek tervezését és kivitelezését. Ezeknek megvannak a szabályai, méretei. 

Egyre népszerűbbek mind a weboldalakon, mind pedig a kiadványokban az infografikák, amelyek képekkel, grafikonokkal illusztrálva, röviden és szemléletesen “írják le” gyakorlatilag a tartalmat.

A képi anyagokhoz tartoznak a különféle animációk is, amelyek lehetnek egyedi, kreatív animációs videók, illetve logó animációk is. 

Egy jó weboldal személyre, vagyis cégre szabott, minden eszközön használható, vagyis reszponzív, felhasználó- és keresőbarát, követi a trendeket, de legfőképp egyedi. Persze a weboldalak időtállósága is véges, így néhány évenként érdemes ráncfelvarrást végeztetni.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére