Az akadálymentes buszmegálló szegélyekről dióhéjban

szponzorált tartalom (x) • 2020. június 21., vasárnap •
Az autóbusz- és trolimegállók burkolata a fokozott igénybevétel következtében rövid időn belül elhasználódik. Felülete hullámossá válik, széttöredezik. Ez a jelenség esztétikailag sem előnyös, de az akadálymentes közlekedést is megnehezíti. 

Az akadálymentes buszmegálló szegélyekről dióhéjban

A BuStop akadálymentes szegélyek műszakilag egyedülálló megoldást kínálnak az akadálymentes közlekedés biztosítása érdekében. 

A BuStop előregyártott, masszív, szilárd betonelemekkel járul hozzá a tömegközlekedési megállóhelyek akadálymentes kialakításához. 

Akadálymentes szegélykő 

Minden térkővel burkolt felülethez tartozik egy olyan betonrész, amely a burkolat végét és az útburkolattól való elválasztását biztosítja. Az útszegélykövek az egyes szegélyek közötti akadásmentes átmenetet biztosítják. Lehetnek felfutó, átmeneti sarok és íves kialakításúak. 

A járművek megallóba való pontos bevezetését a szegélyek élének íves kialakítása segíti. A szegélykő védelmet biztosít a tömegközlekedési eszközök kerekeinek is. A járművek képesek szorosan a megállóhely széléhez állni, ezáltal biztosítható az utasok kényelmes és gyors kiszolgálása. A BuStop elemek alkalmazásával kialakított megállóhelyeken balesetmentes és gördülékeny utasáramlás bonyolítható le. 

Az esztétikus kialakításnak köszönhetően jól illeszkednek a városképbe. 

A BuStop szegélykövek jellemző tulajdonságai

Az elemek speciális, magas szilárdságú, levegőztetett betonból készülnek, ennek köszönhetően kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek: az átlagosnál nagyobb szilárdság és kopásállóság jellemzi. A szilárdságnak köszönhetően az ágyazattal szemben támasztott teherbírási követelmények is csökkennek. 
Rendkívül ellenállóak a faggyal és a vegyi anyagokkal szemben, valamint a burkolatot károsító elcsúsztató és pontszerű erőhatások ellen. 
Az elemek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, ezáltal nemcsak esztétikusak, de kifejezetten biztonságosak is. Felületük sima, de a járófelület csúszásmentes kialakítású. 
A paneleket háromféle méretben gyártják: 160 mm, 200 mm, 240 mm-es méretben, illeszkedve a megállóhelyek útburkolati magasságához. A 240 mm-es elemet választva a járművek padlózata és a szegély között nulla szintkülönbség érhető el. 
Az elemek beépítése, illetve bontása időjárástól függetlenül gyorsan kivitelezhető. 
Résfolyókával és a BuStop panelekkel kiegészülve hosszú távú, komplex közúti megoldást nyújtanak. 

A BuStop elemekkel kapcsolatban a Pureco munkatársai részletes információval és szakmai tanácsadással tudnak szolgálni.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére