Átadták a Petz-ösztöndíjakat

• 2019. december 13., péntek •
Idén öten kaptak támogatást a tanulmányukhoz.
Átadták a Petz-ösztöndíjakat

A 2003. február 4-én elhunyt Petz Gyula 1992-ben írott végrendeletében teljes vagyonát Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatára hagyta. A végrendelet szerint a hagyatékot alapítványi célra kell fordítani, amelyből olyan alap- és középfokú köznevelési intézmények tanulói támogathatók, akiknek a tanulás anyagi nehézséget okoz. Az örökbehagyó a támogatást évente egy alkalommal, de legalább 20 éven át rendelte el kiadni, végrendeleti végrehajtónak pedig dr. Zsiga Tibor ügyvéd urat jelölte meg. Mivel ügyvéd úr 2016. nyarán elhunyt, így a végrendeleti végrehajtói teendőket dr. Horváth Ákos Milán ügyvéd látja el a Vas Megyei Ügyvédi Kamara kijelölése alapján.

A végrendeltben megfogalmazott akarat Szombathely Megyei Jogú Város egy alapítványi céljával sem volt összhangban, így Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a 15/1996.(III.28.) számú, az Önkormányzat által alapított tanulmányi ösztöndíj odaítélésének szabályairól szóló rendeletét kiegészítette a Petz-ösztöndíjjal annak érdekében, hogy a néhai szombathelyi mérnök végakarata teljesülhessen.

 Az idei Petz-ösztöndíjasok: Dubszki Martin, a Dési-iskola; Forgács Kármen, a Bercsényi-iskola; Virág Alexa, a Derkovits-iskola, valamint Balikó Georgina és Kacsó Szabolcs, a Váci-­iskola tanulói.

 

Fotó: vaol.hu/Unger Tamás 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére