Átadták a Hali új stadionját

Szerző: frisss.hu Fotó: Besenyei Gergely • 2017. november 08., szerda •
Látványos megnyitó ünnepséggel adták át a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapatának új stadionját. A vasi zöld-fehérek a horvát Eszék gárdája ellen avatták fel új otthonukat.
Átadták a Hali új stadionját

Puskás Tivadar polgármester köszöntötte azt a közel 9 ezer nézőt, aki kilátogatott az új stadion nyitórendezvényére. Szombathely első embere alaposan „megszurkoltatta” a publikumot, amivel kifejezetten nagy sikert is aratott.

A szombathelyiek büszkék lehetnek városukra, elért eredményeikre és büszkék lehetnek arra is, hogy a mai napon ünnepelni érkeztek ide. A közel 100 esztendeje alapított Haladás VSE egyértelműen Nyugat-Magyarország egyik legeredményesebben működő sportegyesülete – köszöntötte a megjelenteket Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki ezt követően arról beszélt, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a sportoláshoz szükséges infrastrukturális feltételeket. Elmondása szerint ezek a fejlesztések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egészséges generációk nőhessenek fel, valamint ahhoz is, hogy a magyar sport további világraszóló eredményeket érhessen el.

Családi ügy itt Szombathelyen a Haladás. Ahogy pedig egy családban is lenni szokott: sokfélék vagyunk, sok mindenben különbözünk, de a Hali és a sport szeretete összeköt mindannyiunkat – fogalmazott ünnepi beszédében Hende Csaba. Szombathely országgyűlési képviselője köszöntőjében egy megelőlegezett 100 éves születésnapi ajándékhoz hasonlította az új sportkomplexumot, benne a csodálatos új stadionnal.

Az Országgyűlés alelnökének köszöntője után a katolikus, az evangélikus, valamint a református egyház képviselői áldották meg az új sportlétesítményt, majd pedig egy roppant színvonalas, látványos show-műsor következett, melyben többek között szerepet kapott a Savaria Szimfonikus Zenekar, az Ataru Taiku ütőegyüttes, valamint a Soulwave is. Az est fénypontja pedig a Haladás-NK Osijek (Eszék) gálameccs volt.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére