Arton farm: bemutatták a leendő szociális farm tervét

• 2021. október 06., szerda •
Papírból őszi díszek, almából finomságok, nemezből apró tárgyak készültek az Arton Alapítvány családi napján szombaton. A belvárosi mozi mellett felállított asztaloknál Down-szindrómás, autista, értelmi fogyatékos gyerekek adták át magukat az alkotás örömének, miközben a házigazda szervezet egy szociális farm tervét ismertette.
Arton farm: bemutatták a leendő szociális farm tervét

Kedvezett a szép idő az Arton Alapítvány szabadtéri programjának, amelyen a széles nyilvánosság is megismerhette a céljaikat. Kozma Zoltán elnök arról beszélt, hogy készülőfélben van egy szociális farm, amely a fiához, Áronhoz hasonló Down-szindrómás, autista vagy bármilyen más fogyatékkal élő fiataloknak biztosít majd munkát, sőt többeknek lakhatást is. A szervezet még keresi a helyszínt, de a szakmai stáb már összeállt.

A létesítményben állatokat tartanak majd, kertészkednek, kézműveskednek, maguk állítják elő az élelmiszereket, azokat árusítják is, és egy kávézót is üzemeltetnek a tervek szerint.

Az ötlet egy írországi tapasztalat nyomán érlelődött meg, ahol a társadalom teljes mértékben befogadja a fogyatékkal élőket, sőt munkát, értelmes tevékenységet, megélhetést, közösséget biztosít számukra. Ilyen lesz a Vas megyei szociális farm is, amely arra törekszik, hogy bevételeivel önfenntartó módon működjön, de minden segítség számít, így az Arton Alapítvány várja a támogatásokat.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére