Áram- és vízhiány van Texasban, Joe Biden katasztrófahelyzetet hirdetett

• 2021. február 21., vasárnap •
Joe Biden amerikai elnök katasztrófahelyzetet hirdetett Texas államban, ahol a rendkívüli hideg miatt áramszünettel és vízhiánnyal szembesült több millió lakos – közölte a Szövetségi Válságkezelési Ügynökség (FEMA) szombaton.
Áram- és vízhiány van Texasban, Joe Biden katasztrófahelyzetet hirdetett

A lépésnek köszönhetően a texasi lakosok szövetségi támogatást igényelhetnek például ideiglenes szállás igénybevételére vagy a ház körüli javítási munkák elvégzésére.

Joe Biden fontolgatja, hogy a jövő héten Texasba utazik, hogy első kézből szerezzen információkat a szövetségi intézkedés hatékonyságáról Ez az első válsághelyzet az Egyesült Államokban Biden egy hónappal ezelőtti hivatalba lépése óta.

A texasi hatóságok elmondták, hogy minden erőmű újra működik, de péntek reggel még 195 ezer háztartásban volt áramszünet. Emellett a 254 texasi megyéből 160-ban akadozott a vízellátás.

A hóval és faggyal járó ítéletidő Texason kívül Oklahomát, Louisianát és a közeli államokat is sújtotta. A zord időjárás eddig legalább 69 ember életét követelte.

A szövetségi válságkezelési ügynökség több tucat generátort, valamint üzemanyagot, vizet, takarókat és készételt küldött a katasztrófa sújtotta térségekbe.

 

forrás: index.hu

kép: dallasnews.com

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére