Apokalipszis a kommentszekcióban

Kis-Kádi Anna • 2021. október 11., hétfő •
Felnőtt egy generáció, amelynek 2020 márciusában volt az első rendkívüli bejelentéses élménye. A miniszterelnök videójának indulása előtt a kommentekben az emberi indulatok széles skálája jelent meg a trollkodástól kezdve az apokaliptikus várakozásokig.
Apokalipszis a kommentszekcióban

2020 márciusa
Magyarország Kormánya Facebook-oldalán élőben jelentkezik Magyarország miniszterelnöke egy rendkívüli bejelentéssel. Adásunkat 5 perc múlva kezdjük.
- Csak nekem nem működik a lejátszás?! 
- Én sem látok semmit.
- Mostakkor nálunk is karanten lesz? Az influenzajárvány miatt sem kell bezárkózni!
- 2 kg húst cserélnék 2 csomag WC papírra
- Megy már az adás?
- Nekem csak ne mondja meg senki, hogy hova mehetek és hova nem! Ezt az egész kovidot a Sztívdzsobsz meg a Bilgétsz találta ki, hogy otthon maradjunk es vegyük meg a termékeiket! Mert egy nagy nyertese van ennek a világjárványnak, a multik!!!!
- Nekem elindult, csak hang nincs hozzá.
- Semmi vész, én tudok szájról olvasni. Azt mondja: mindenki maradjon otthon, viseljenek maszkot, használjanak kézfertőtlenítőt, és ne felejtsék el meglátogatni kedvenc sörözőjüket, mielőtt minden bezár. 
- Jó lesz főni, csak kapcsold be a mikrofont! 
- A járvány ellen nem lehet kerítést felhúzni? 
- Kedves László! Vannak dolog, amikkel nem illik viccelődni. Remélem, ezzel nem sértettem meg. 
- Azt a járványt kaptuk, amit megérdemeltünk! Nem tiszteltük az időseket, erre itt van egy betegség, ami elsősorban rájuk nézve veszélyes. Nem tiszteltük a tanárokat, erre kaptunk egy járványt, ami miatt nem láthatjuk őket. Remélem, ha ennek egyszer vége, mindenki újra értékeli az életét. 
- 10 perce várok már, mikor kezdődik??? Nekem órát kell tartanom, vagy küldjem haza a diákjaim? Mondják már meg, mit csináljak!!!
- Katasztrófa, ami az egészségügyben zajlik. Bezzeg Skandináviában nincsenek korlátozások, és senki sem beteg. 
- Ez azért van, mert a covid egy nem létező vírus. Ja, és a Télapóban sem hiszek. 
- Minden járvány két évig tart, ezen is túl leszünk.
- De ha nem mehetek be dolgozni, akkor most ki kell vennem az összes szabadnapom? És otthon kell tanítanom a gyereket? Itt nem mindenki tanár!
- Emberek, ez a járvány egy intő jel a Földtől. Nézzetek körül, lassan teljesen felemésztjük az élővilágot, úgy használjuk a Földet, mintha bármikor lecserélhetnék. Ez a járvány az utolsó figyelmeztetés. Ha most rögtön nem teszünk valamit, végünk.
- Jó a nyakkendőd, Viktor.
- Ha most karanténben leszünk, akkor legyengül az immunrencerünk, és nem tud majd védekezni a vírus ellen. Csak akkor leszünk ellenállóak, ha érintkezünk bacilusokkal.
- Kitartást, ezen is túljutunk!
- Mikor lesz covid ellen oltóanyag?
- Egyedi maszkok tervezését vállalom! Kedvenc operatívtörzs-tagod a maszkon! Írj privátba!
- Szétröhögöm magam! Müller Cili néniset csinálsz?
- Írj privibe!
- Megértem a felháborodásukat, de vészhelyzet esetén - mint amilyen most is fennáll - az államnak joga van az állampolgárok érdekében az állampolgárok jogait bizonyos fokig korlátozni. Mindannyiunk jól felfogott érdeke, hogy most otthon maradjunk. Ne veszélyeztessük idős honfitársaink életét, csak azért, mert kényelmetlen a maszkviselés. Egy ilyen helyzetben a közérdek felülírja az egyéni szabadságot. 
- Mocskos bérenc, nekem senki ne mondja meg, hova mehetek! 
- Na, van már hang!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére