Apa, kezdődik!

frisss • 2020. február 21., péntek •
Marakodás a koncon, avagy Balassa követeli magának Molnár megüresedett képviselői székét. Pedig jelen állás szerint úgy néz ki Koczkáé lesz.
Apa, kezdődik!

A jövő heti tisztségviselői menetrend szerint hétfőn reggel fél 10-kor Nemény András átadja Koczka Tibornak a megbízólevelet.

A Jobbik azonban pénteken a következő sajtóközleményt adta ki:

Az előzetes ellenzéki tárgyalásokon felállított sorrend alapján Balassa Péter a második helyen szerepel a Pro Savaria listáján, így egyértelmű, hogy az első helyen szereplő Molnár Miklós mandátumának összeférhetetlenség miatt történő visszaadásával Balassa Péternek kell helyet kapnia a szombathelyi közgyűlésben.

A választási eljárásról szóló törvény elég világosan fogalmaz: ha a kompenzációs listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép. A Jobbik a feltétlen ellenzéki siker érdekében nem indított saját képviselőjelölteket az októberi önkormányzati választáson Szombathelyen, Balassa Péter ezért került a második helyre a Pro Savaria listáján.

Amennyiben a szervezet mindezek ellenére nem Balassa Pétert, hanem egy harmadik személyt jelöl Molnár Miklós mandátumának helyére, azt a Jobbik elfogadhatatlannak, az ellenzéki megállapodás szándékos felrúgásának tartja.  

Pedig mekkora volt az egyetértés, mikor tavaly olyan meghitten ecsetelték együtt - Molnár Miklós és Balassa Péter -, hogy ők valójában ugyanazt akarják ám, függetlenül attól, hogy Balassa szinte ölre ment Molnárral az elmúlt évek közgyűlésein. A szélkakasok szánalmas csatája ezennel kezdetét vette. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére