„Anya, az angyalokhoz akarok menni”- kéri az agydaganatos kislány

frisss.hu, szeretlekmagyarorszag.hu • 2016. július 17., vasárnap •
A nyolcéves Hana már csak meg akar halni.
„Anya, az angyalokhoz akarok menni”- kéri az agydaganatos kislány

A nyolcéves ausztrál kislány, Hana Tarraf már két éve küzd agydaganattal. Egy teniszlabda nagyságú daganatot operáltak ki a fejéből, de a műtét mellékhatásaként a hipotalamusz érintettsége miatt kórosan elhízott. Nem érzi sem az éhséget, sem a jóllakottságot. Kezdetben Hana hetente egy kilogrammot hízott – mesélte az édesanyja a Daily Mailnek. Az elhízáson egy gyomorgyűrűvel tudtak ugyan segíteni, de az agydaganata kiújult.

 

Healing #braincancer #braintumour #pediatriccancer #craniopharyngioma #surgery #brainhealing #soulhealing #gratitude #peace

Naomi Cook (@nursenaomicook) által közzétett fénykép,

Következett egy újabb műtét, ami óta folyamatosan fáj a kislány feje. „Az asztalnál ült, épp egy színezővel volt elfoglalva, egyszer csak azt mondta, hogy meg akar halni – folytatta édesanyja. Hiába játszott ötéves húga kint a napsütésben, Hana nem akart kimenni. Szemeit félig lehunyta, látszott, hogy komoly fájdalmai vannak. Én a konyhában tevékenykedtem, azt gondoltam, kimegyek a húgához, Maryamhoz  kertbe, amikor Hana rám nézett és azt mondta:

Vissza akarok menni oda, ahol az angyalok laknak, anya.

Halk, megfontolt volt a hangja, éreztem, hogy nem először jut ilyesmi eszébe. Mióta érzed ezt? – kérdeztem. Egy ideje – válaszolta. Nem tudtam mit mondani, két gondolat is kavargott bennem. Egyfelől megrettentem, testem görcsbe rándult és csak azt kiabáltam magamban, hogy ezt ne! Ugyanakkor a lelkem mélyén megértettem, úgy éreztem, már vártam ezeket a szavakat.

Régóta tisztában voltam vele, hogy Hanát teljesen kimeríti a szenvedés. Két éve nap, mint nap meg kell vele küzdenie. Elfáradt. Először is folyamatosan kínozza az éhség, aztán jött a krónikus fejfájás, lábfájás és persze, a műtétek fájdalma. Próbálja lekötni magát, még esténként is sokáig fennmarad, hogy ne kelljen magával foglalkoznia. Úgy éreztem, csak egyet tehetek, megértésemről biztosítom őt. Azt akarom, hogy mindig elmondhassa nekem, bármi is van a fejében. Persze, a könnyek nem értik ezt meg, csak záporoznak, mint az eső…”

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére