Amit a feszültséggenerátoros / egyen feszültségű LED tápegységről tudnia kell

szponzorált tartalom (x) • 2020. szeptember 21., hétfő •
A LED fényforrások használata nagy népszerűségnek örvend napjainkban. Egyre többen cserélik le hagyományos izzóikat LED-es változatra, amely nemcsak hatékony felhasználásának, hanem környezetbarát és költséghatékony gyártásának és beszerzésének is köszönhető. A LED fényforrások energiatakarékosak, mivel alacsony teljesítményen működnek.
Amit a feszültséggenerátoros / egyen feszültségű LED tápegységről tudnia kell

Élettartamuk sokkal hosszabb hagyományos társaikéval szemben, azonban nem szükséges lecserélnie a házban található lámpatesteket akkor sem, ha LED-re vált, mivel kompatibilis a hagyományos világító eszközökkel. Azonban egyes LED-ekhez feszültséggenerátoros LED tápegységről is gondoskodni kell.

Feszültséggenerátoros LED tápegység

A LED fényforrások minden esetben áramvezérelt eszközök, amelynek köszönhetően stabil és változatlan áramerősségre van szükségük működésükhöz. Mivel a LED diódák vagy LED chipek kis feszültségről működnek, azaz a legtöbb esetben egy led szalag  12-24 voltos egyenáramot igényel, így a gyakorlatban átvezetve a 230 voltos váltóáramot, amelyet a fali aljzat biztosít, egyenirányítani kell és transzformálni szükséges a csatlakoztatni kívánt LED szalagnak megfelelő szintre. Kedvezőbb tulajdonságainak hála (kisebb feszültségesés, kisebb hőtermelés) a 24 voltos led szalagok egyre népszerűbbé válnak.

Ennek a feladványnak a megoldására szolgálnak a LEDLámpaház.hu-nál kapható LED tápegységek, amelyekből a 12 és a 24 voltos kivitel a legelterjedtebb. Ezenfelül azonban létezik 5, 15, 36, 48 és 54 voltos változat is. Azonban a feszültséggenerátoros tápegységek esetében a biztonságnak elsődleges szerepe van, így használata közben nem léphet fel semmilyen rendellenesség.

A LED tápegységek legtöbbje sorkapocs csatlakozóval rendelkezik, valamint felszerelt, beépített potméterrel. Súlya és mérete kicsi, így mindamellett, hogy kis helyen is elfér, nagyobb figyelmet kell fordítani a bekötésre. 

Tápegység jellemzői

A LED tápegységek európai és amerikai AC bemeneti szabvánnyal is rendelkeznek, valamint teljesítményük minden esetben tesztelt. Megfelelnek a nemzetközi világítástechnikai szabványoknak, továbbá rendelkeznek rövidzárlat és túltöltés elleni védelemmel egyaránt. Hűtésük szabadlevegős módszerrel megoldott, és vannak, amelyek kifejezetten ipari felhasználásra ajánlatosak. Néhány fajtájuk kül- és beltéri használatra egyaránt hivatott, mivel ellenállnak az időjárás viszontagságainak. 

Legtöbb esetben 3-5 év garanciát is vállal rá a gyártó, így nem kell azért aggódnia, hogy újabb eszközre kell beruháznia, amennyiben rövid használat után tönkremegy a tápegység.

Amennyiben szeretne még többet megtudni a feszültséggenerátoros LED tápegységről, akkor keresse fel a LEDLámpaház.hu weboldalát, ahol felszerelt webshopjukon keresztül beszerezheti az igényeinek legmegfelelőbb LED fényforrást és a hozzá szükséges tápegységet egyaránt.

Kérdés esetén a szakma szakértői állnak rendelkezésére, hogy segítségükkel ki tudja választani a szükséges eszközöket.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére