Ami elkísér a kamaszkortól a stílusig: hajformázó zselé

Szponzorált tartalom (x) • 2021. július 17., szombat •
A hajformázó zselével mindenki találkozik valamilyen formában. Előfordul, hogy a szülők fénykorából marad fenn egy tubusnyi a fürdőszoba eldugott szegletében, vagy egy pánikvásárlás következményeként kerül a kosárba egy színes csomagolású termék.
Ami elkísér a kamaszkortól a stílusig: hajformázó zselé

Az előbbi esetben érdemes magázódni a zselével, hiszen a 20-30 éves hajformázó sokat látott. Utóbbi esetben pedig jobb, ha előbb átgondolod, hogy tényleg csak a zselé segíthet-e rajtad. A hajformázó zselének természetesen van létjogosultsága, de tudni kell jól használni.

Ki ne emlékezne a sorozatok koromfekete, hátrazselézett hajú félisteneire? Még azok is, akik sosem néztek meg egyetlen részt sem, tudják, miről van szó… Meg aztán a maffiózók jellegzetes, kicsit hosszabbra hagyott, zselétől ragyogó hajára, ami akkor is stabilan tartott, amikor a Thompson-géppisztollyal rendezték a vitákat. De nem is kell ilyen messzire visszatekinteni, hiszen a lázadó punkok a színes tollazatukkal vagy a menő fiúkák belőtt séróval még olykor most is feltűnnek.

A hajformázó zselé metamorfózisa

A hajformázás igénye már a zselé megjelenése előtt is felmerült. A vazelin jó megoldás volt, hiszen áttetsző, jól kenhető anyag, némi kukoricakeményítővel pedig egyenesen betonbiztosra formázta a hajat. Azonban szükség volt valami haladóbb, modernebb dologra. 1929-ben meg is jelent a Brylcreem, amelyet nevezhetünk az első hajzselének. A ‘20-as és ‘60-as években a vizes hatású haj hódított, mindenki úgy nézett ki, mintha épp a medencéből bukkant volna elő. A zselével ezt a hatást lehetett elérni.

Fogyott is bőven a matériából, azonban a haj is reagált: az oxigénhiánytól fuldokolni kezdett, majd kihullott. A hajformázó zselé ugyanis elzárta a természetes légzés lehetőségét, teljes egészében bevonta a hajszálakat. Ráadásul a hajnak mindig tökéletesnek kellett lennie, így a napi szintű karbantartás abban nyilvánult meg, hogy újabb adag zselé került a szálakra. Esténként ragacsos darabkák mutatkoztak a hajon, a párnán. Ezt kellett újabb szintre emelni.

Napjaink hajformázó zseléi

Tanulva a korábbi hibákból, a gyártók ma már különös gondot fordítanak arra, hogy “jól szellőző termékeket” állítsanak elő. A haj lélegzethez jut a zselé alatt is, a természetes anyagok táplálják, hidratálják a hajszálakat, már nem szárad ki, nem fullad meg a hajkorona. Igaz, nem is kell olyan mennyiségben használni, hiszen zselét leginkább alkalmakkor, extrém megjelenést igénylő esetekben használunk. 

A Hair-Line webáruház Styles Stories zseléi jól alkalmazhatók akkor, ha vizes hatásra vágysz. Nyári frizurák esetén ajánlott a használatuk, vagy ha éppen a göndör tincseidet szeretnéd kiemelni.

Van jeges hatású zselé is, ami inkább már partikellék. A zöld kávé, az aloe, az Omega-6, az E-vitamin hidratálják, táplálják a hajad, megvédik az UV-sugaraktól. A kulcs a természetes anyagok használata. Törekedj minden területen erre!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére