Állja a sarat a magyar egészségügy

sd • 2020. november 23., hétfő •
Hende Csaba hétfőn telefonon egyeztetett Nagy Lajos kórházigazgatóval. Szombathely országgyűlési képviselője szerint a jelenlegi adatok bizakodásra adnak okot.
Állja a sarat a magyar egészségügy

- Óvatos optimizmussal figyelem a járványügyi adatok alakulását, előrebocsátva, hogy nem vagyok virológus. Ma beszéltem telefonon prof. dr. Nagy Lajossal, kórházunk főigazgatójával, és érdeklődtem a helyzetről. Főigazgató úr arról számolt be, hogy a betegek száma még nem, de a beáramlás dinamizmusa már érezhetően lanyhult. Ez azt jelenti, hogy az egészségügyre nehezedő nyomás vélhetően enyhül a közeljövőben, de ne kiabáljunk el semmit - nyilatkozta lapunknak Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.

A politikus hangsúlyozta, hogy a Markusovszky Kórház az elmúlt időszakban további 48 lélegeztetőgépet kapott, és szolgálatba léptek a magyar honvédség katonái, akik kiegészítő logisztikai, beléptetési és adminisztratív feladatokat látnak el, velük mindenki találkozhat, aki bemegy a kórházba.        
- Lényeges az is, hogy érkeztek medikusok az intézménybe. Most még csak kilencen teljesítenek szolgálatot, de összesen negyvenen lesznek majd a tervek szerint olyan önkéntes orvostanhallgatók, akik a betegellátásban és ápolásban közvetlenül is részt tudnak venni. Összességében kijelenthető, hogy egészségügyünk állja a sarat. Ez a világjárvány olyan kihívást állít minden ország egészségügye elé, amelynek csak a legnagyobb hősies helytállással, erőfeszítéssel lehet megfelelni - fogalmazott az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére