Alakul a Haladás-Viktória kerete a következő szezonra

• 2020. július 03., péntek •
Hat játékossal hosszabbított, valamint egy román válogatott védőt igazolt a vezetőség, hárman pedig befejezték pályafutásukat.
Alakul a Haladás-Viktória kerete a következő szezonra

A korábbi évek tapasztalatával ellentétben idén, ha nem is teljesen, de jelentős mértékben átalakul a Haladás-Viktória kerete. Heike Manhart, Szakonyi Emese, Tóth Alexandra abbahagyta a futballt, Öreg Cintia pedig távozott Szombathelyről. Nyáron lejáró szerződését meghosszabbította újabb egy évvel Bíró Barbara, Horti Bogi, Fördős Beatrix, Balogh Henrietta, Kopcsándi Vivien és Harsányi Andrea. A korábban szerződtetett fehérvári utánpótlás-válogatott védő, Jánosi Ninetta és az előző szezonban Szegeden játszó Szil Tünde után sikerült megszereznie a klubnak az ETO FC Győr román válogatott védőjét, Gődér Brigittát is, aki 2016-ban tette át székhelyét Romániából Győrbe. Az erdélyi születésű játékos 40-szer szerepelt a román válogatottban, és 11 gólt termelt.

– A szombathelyiek már a korábbi években is szerettek volna szerződtetni, de valamiért ez mindig meghiúsult. Most azonban minden akadály elhárult, a váltás mellett döntöttem, úgy éreztem, szükségem van a megújulásra. A Haladás-Viktória mindig is szimpatikus együttes volt számomra, az egymás ellen vívott meccseinken rendre az utolsó pillanatig harcoltak, sosem adták fel. Személyesen ugyan senkit sem ismerek a szombathelyi játékosok közül, ám ellenfélként már sokszor találkoztunk. Tudom, hogy átalakul a vasiak kerete, és még lesznek távozók – egy kicsit sajnálom, hogy néhányukkal nem játszhatok egy csapatban, de ilyen az élet. Mindenesetre jómagam is tapasztalt játékos vagyok, hiszem, hogy rutinommal, tudásommal a csapat segítségére leszek. A belső védő az igazi posztom, de a védelem valamennyi posztján játszottam, és védekező középpályásként is szerepeltem már. Beszéltem Szabados György edzővel, ambiciózus, szimpatikus tréner, és jelezte, hogy az eredeti helyemen, belső védőként számít rám. Sajnos tavaly novemberben elszakadt a keresztszalagom, és mivel a koronavírus-járvány miatt jó ideig nem mehettem gyógytornászhoz, egyelőre a rehabilitációnál tartok. Reményeim szerint csak az első néhány bajnokit kell majd kihagynom, aztán játszhatok. Ami a céljaimat illeti, szeretnék meghatározó játékos lenni, a csapattal pedig a bajnokságban a dobogó a cél. A Magyar Kupában sok függ a sorsolástól, bízom abban, hogy döntőt játszhatunk - összegezte várakozásait a haladas.hu-n Gődér Brigitta.


Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére