Akrobatikus Rock’n Roll Diákolimpia: a legeredményesebb a szombathelyi Nyitra Utcai Általános Iskola

• 2023. június 03., szombat •
Száznegyvenkét iskola közül az első helyen végzett a szombathelyi Nyitra Utcai Általános Iskola az országos Akrobatikus Rock’n Roll Diákolimpián. Bravúros teljesítményüket sok felkészüléssel érték el.
Akrobatikus Rock’n Roll Diákolimpia: a legeredményesebb a szombathelyi Nyitra Utcai Általános Iskola

Az Akrobatikus Rock’n Roll Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ) közösen hirdette meg; a versenyt a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTASZ) rendezte meg. A országos döntőt a szakszövetség tagszervezete, a celli, Koszogovits Norbert vezette Rocky-Dilly Akrobatikus Rock And Roll Club rendezhette – május végén Celldömölkön, a VMSZC Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskolában hirdették ki, melyik lett a legeredményesebb iskola.

Az „A” csoportban csak az MTASZ versenyengedéllyel rendelkezők indulhattak, míg a „B” csoportban azok, akik nem rendelkeznek MTASZ versenyengedéllyel vagy MTASZ versenyengedélyt utoljára 2021-ben váltottak ki. Minden versenyszámban és kategóriában kizárólag egy köznevelési intézmény tanulói indulhattak; A és B csoportban, a csoportok esetén meghatározott valamennyi korcsoportban solo; duo, couple, trio és formation versenyszámokban, tudtuk meg Németh Évától. A Nyitra Utcai Általános Iskola akrobatikus rock’n roll sportedzője 26 gyermeket vitt a diákolimpiára – mindenkit, akinek az iskolában van tapasztalata ebben a sportban. Több hónapos felkészülés előzte meg a fellépésüket, végül 4 arany, 4 ezüst, 1 bronz és 6 döntős helyezéssel tértek haza.

A 142-ből 5. helyen végzett a gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola. Az első ötven helyezett között is több vasi iskola található.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére