Akkugyár is lesz a BMW debreceni üzemében

• 2022. november 25., péntek •
Az utolsó pillanatban döntöttek a BMW debreceni gyárának kibővítéséről.
Akkugyár is lesz a BMW debreceni üzemében

A BMW több mint kétmilliárd eurót fektet be Debrecenben épülő gyárába 2025 végéig. A német autómárka pénteki bejelentése szerint a Magyarországon épülő gyár területén egy nagyfeszültségű akkumulátorokat összeszerelő üzemet is felépítenek - írja a vezess.hu.

A bővítés révén további 500 új munkahely jön létre. Szükség is lesz az akkumulátorokra, mert Debrecenben a tisztán elektromos Neue Klasse modellgeneráció gyártása kezdődik majd el.

A BMW már elkezdte a toborzást, az egész országból várnak új kollégákat. Házon belüli oktatási központjában a gyár 2023 őszén kezdi meg a helyi szakképzést duális képzési program keretében, regionális oktatási partnereivel együttműködve.

Az újonnan bejelentett akkuüzemben a BMW következő generációs, hengeres akkumulátorcelláit szerelik majd akkumulátorházakba – azokba a fémből készült házakba, amelyeket később az autók padlólemezébe építenek be. A nagyfeszültségű akkumulátorok hatodik nemzedékének sorozatgyártása hivatalosan 2025-ben veszi kezdetét, az autógyártás beindításával párhuzamosan.

A Debrecenben készülő összes új BMW akkumulátorát helyben fogják összeszerelni. Az új üzem mintegy 140 ezer négyzetméternyi területen terül majd el. Az építkezési munkálatok nemrégiben kezdődtek meg.

közösség

további frisss

lap tetejére