A világ első hidrogénhajtású kotrója az alacsony károsanyag-kibocsátás jegyében

szponzorált tartalom (x) • 2020. augusztus 14., péntek •
A JCB-vel kapcsolatban nemrégiben újabb innovatív fejlesztésről lehetett beszámolni, ugyanis a gyártónak sikerült megalkotni a világ legelső hidrogénhajtású építőgépét. Kétség nem férhetett tehát hozzá, hogy az eseménynek külön bejegyzést szentelünk.
A világ első hidrogénhajtású kotrója az alacsony károsanyag-kibocsátás jegyében

A cikkben kitérünk tehát a nem éppen hétköznapi fejlesztés részleteire, emellett pedig a JCB kapcsán mindenképp megemlítendő és a zéró emissziót támogató innovatív megoldásokról is ejtenünk kell néhány szót.

A JCB-nél ismételten sikerült innovatív fejlesztést véghezvinni a hidrogénhajtású kotróval

Az építőgépek gyártói és fejlesztői egy ideje dolgoznak már rajta, hogy olyan munkagépeket sikerüljön megalkotni, amelyekre a csaknem zéró emisszió vagy pedig a kifejezetten alacsony károsanyag-kibocsátás legyen jellemző.
A JCB ebben a tekintetben is élen jár a többi piaci szereplőhöz viszonyítva. Merthogy a nemrégiben bemutatott JCB 220X egyenesen a világ legelső hidrogénhajtású építőgépének számít. Ez azért nem akármekkora előrelépés, akárhonnan is nézzük.

Háttérinfók a JCB 220X prototípusa kapcsán

A JCB elnökének, Lord Bamfordnak a nyilatkozatai egyértelműen azt tükrözik, hogy a JCB-nél felismerték a zéró emisszió irányába való fejlesztések fontosságát. Ezzel kapcsolatban nem túlzás azt állítani, hogy a legelső hidrogéncellás kotró kifejlesztése bizony nem akármilyen mérföldkőnek számít.
A fejlesztési folyamatban egyébként kiemelt szerepet töltött be a cégvezető fia is. Vele kapcsolatban releváns és fontos tudnivaló, hogy a Wrightbus észak-ír busztársaság felvásárlását követően több hidrogénhajtású emeletes busz gyártására is kapott megrendelést.
Ennek kapcsán nem meglepő, hogy a JCB-nél egyenesen egy olyan építőgépet sikerült megalkotni, amely képes hidrogénnel működni. A vállalat vezetőinek az elmondása szerint pedig nemcsak a munkahelyteremtést remélik az innovatív technológia berobbanásával, hanem a károsanyag-kibocsátás elleni harcban is nagyon szívesen foglalnak el vezető szerepet.

A JCB esetében már nem újdonság a károsanyag-kibocsátás jegyében történő fejlesztés

A JCB kapcsán lassan meg sem lepődünk, hogy évről évre sikerül újabb és újabb forradalmi fejlesztéssel előállniuk. A tavalyi év egyik nagy szenzációjának számított például, amikor a gyártónak sikerül sorozatgyártásba küldeni a JCB 19C-1E-t, vagyis a világ első tisztán elektromos mini kotróját.
De ugyanúgy megemlíthetjük a JCB 30-19E modelleket is, amelyek kapcsán a gyártónak az innovatív Teletruk teleszkópos villástargonca modellek kapcsán szintén sikerült modern elektromos gépekkel előállnia.
A JCB bizony erőforrást, időt és szellemi munkaerőt nem kímélve dolgozik azon, hogy olyan munkagépeket sikerüljön megalkotni, amelyek a lehető legkisebb mértékben termelnek a környezet számára káros anyagokat.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére