A tűzoltóparancsnok állt az autók elé, nehogy elgázolják a halálos balesetnél dolgozó mentőket

• 2022. november 24., csütörtök •
Azt mondja, mélységesen felháborítja az a közöny, amit a helyszínen tapasztaltak.
A tűzoltóparancsnok állt az autók elé, nehogy elgázolják a halálos balesetnél dolgozó mentőket

Halálos baleset történt Martfű határában szombaton. Két autó karambolozott a 442-es főúton, ahol a baleset következtében az egyik jármű az árokba sodródott. A Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság tűzoltói a mentőszolgálat munkatársai után érkeztek meg. A mentés megkezdése ellenére több autós hajtott át a helyszínen, amivel jelentősen akadályozták a helyszíni munkálatokat, sőt veszélybe sodorták a mentésben részt vevőket is – írja a szoljon.hu.

– Kék lámpával, szirénával mentünk, a menetirány szerinti bal oldalon, kikerülve a sávunkban közlekedőket. Azt vettük észre, hogy folyamatosan jönnek velünk szemben, alig akartak lehúzódni az autósok, ez lassított minket

– mesélte felháborodva Fábián Attila tűzoltóparancsnok.

A mentők azonnal, szakszerűen megkezdték a sérültek mentését.

– Amikor megérkeztünk, az autósok még akkor is szlalomozva kerülték ki a helyszínen lévő mentőautókat. Gyakorlatilag a tűzoltóautó mellett is el akartak hajtani még akkor is, amikor már szinte nem is maradt hely az úton. Gátolták azt is, hogy a megfelelő helyre álljunk

– emelte ki.

A parancsnok kiszállt az autóból és maga állta el a forgalmat.

– Mélységesen felháborít az a közöny, amit a helyszínen tapasztaltunk abban a pillanatban. Határozottan a továbbhaladók elé kellett lépnünk, hogy álljanak már meg, mert még a végén a mentésben részt vevőket is elgázolják! 

– fogalmazott.

Hozzátette, szomorú, hogy itt tartunk. A történteket a parancsnokság közösségi oldalán is megfogalmazta, gondolatai nagy vitát kavartak.

– Az volt a célom, hogy mindenki tanuljon az esetből és figyeljünk jobban egymásra, főleg ha életmentésről van szó 

– hangsúlyozta.
Tapasztalatai szerint egyébként szerencsére nem mindennapos az effajta viselkedés.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére