A Styl többségi tulajdonosai visszautasították a segítséget

SZMJV • 2018. március 09., péntek •
Az üggyel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről a szombathelyi önkormányzat sajtóközleményt adott ki, melyet változtatás nélkül közlünk.
A Styl többségi tulajdonosai visszautasították a segítséget

A Styl Fashion Kft. ügyvezetője arról értesített, hogy a cég működésével kapcsolatban nehézségek várhatóak.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt években minden segítséget megadott a Styl Ruhagyár Rt. és utódvállalata, a Styl Fashion Kft. működőképességének fenntartásához.

A Magyar Állam 2015 áprilisában 1 milliárd 475 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást, míg az Önkormányzat kisebbségi (25 %-os) tulajdonosként - a cég tulajdonosai közül egyedüliként - 2017 februárjában 120 millió forint, 2017 novemberében 30 millió forint összegű tagi kölcsönt nyújtott a társaság részére.

A társaság ügyvezetése által közölt pénzügyi helyzetre való tekintettel a Kft. működőképességének megtartása, a munkahelyek megőrzése érdekében - Dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselőjének közbenjárására - a Magyar Állam 2018 februárjában további pénzügyi segítséget kívánt nyújtani.

Előzőekre tekintettel Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. február 15-i közgyűlésén további 50 millió forint tagi kölcsön biztosításáról döntött. Az erről szóló szerződést az Önkormányzat aláírva megküldte a társaság részére, de a tulajdonostársak a segítséget visszautasították, a szerződést az ügyvezető nem írta alá.

A tulajdonostársak együttműködésének hiánya megakadályozta a segítségnyújtást Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről.

Szombathely, 2018. március 8.

 

Barki Andrea

kommunikációs vezető

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére