A sportos miniszter asszony szurkolóként járt a Király Kupán

Horváth Vilmos • 2023. június 06., kedd •
Szombaton és vasárnap a húsz csapat részvételével zajló utánpótlástornával zárult a Király Sportcentrum 20 éves jubileumi rendezvénysorozata. A kupát a Dinamo Zagreb nyerte a Benfica és az MTK előtt. Utóbbi gárda szurkolói között a lelátón egy ismerős arcot is felfedeztünk. dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszony ezúttal édesanyaként járt Szombathelyen és szurkolt a kék-fehéreknél játszó fiának és társainak.
A sportos miniszter asszony szurkolóként járt a Király Kupán

A népes és lelkes MTK-s szurkolótáborban futottunk össze miniszter asszonnyal, aki kérésünkre szívesen nyilatkozott portálunknak. 

-    Anyai minőségemben vagyok itt, miután középső kisfiam az MTK-ban játszik csatárt. Örömmel jöttünk erre a tornára, nagyon tetszett a megnyitó is, és az is, ahogyan a magyar szövetségi kaptányt, Marco Rossit a gyerekek megrohamozzák autogramért. Egyénként szinte minden hétvégénket a foci tölti ki, így nem nagyon kell családi programot szervezni – mesélte Varga Judit- Legkisebb fiam éppen Zakopanéban van egy hasonló nemzetközi tornán. itt körültekintve pedig nagyon örülök, hogy ilyen sok gyerek focizik.

-    Tisztelt Miniszter Asszony! Mit szól a körülményekhez? Amikor Király Gábor hazajött Angliából, akkor először magántőkéből kezdte kialakítani ezt a sportlétesítményt, azután a kormány látva a terveket és célokat támogatást is nyújtott a további fejlesztésekhez. Éppen tegnap adták át azt az új épületet, amihez komoly támogatást adott az állam. Jó helyre került a pénz? 

-    Alaposan körülnéztem és nyugodt szívvel mondhatom, hogy igen, jó helyre került. Még a választási kampány során, az országot járva nagyörömmel láttam, hogy milyen sok sportegyesület műhelye, pályája, s egyéb létesítménye újult meg. Korábban magam is versenyszerűen sportoltam (futballozott, atletizált, kosárlabdázott. A Szerk.) van összehasonlítási alapom. Az akkor körülményekkel össze sem lehet hasonlítania maiakat. Most tényleg jó sportoló gyereknek lenni, hiszen minden feltétel adott a kulturált sportoláshoz. Komoly színvonalon lehet bármely sportot lelkesen űzni. S, amint látjuk, hogy az eredmények sem maradnak el, például a fociban is jelentős a fejlődés. Ha pedig a tömegsportot nézzük, az egyrészt közösségépítő erő, másrészt az egészségmegőrzést szolgálja. Ráadásul a sportolás olyan értékrendet alakít ki, amely a mindennapi életben is irányadó lehet és ezzel mindenki csak nyerhet.


 

közösség

további frisss

lap tetejére