A sereghajtó egy pontot vitt el a Haladás stadionjából

• 2021. május 02., vasárnap •
Ugyan 2–0-ás hátrányból egyenlíteni tudott hazai környezetben a Hali NB II-es labdarúgócsapata, de a győzelmet nem sikerült kiharcolni a másodosztálytól már biztosan búcsúzó DEAC ellen, ugyanis a találkozó 2–2-es döntetlenre végződött.
A sereghajtó egy pontot vitt el a Haladás stadionjából

Két roppant kellemetlen vereséget követően fogadta a Szombathelyi Haladás a sereghajtó DEAC együttesét a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában, ugyanis a vasiak az előző körökben előbb hazai környezetben kaptak ki a kiesés elől menekülő Csákvártól 1–0-ra, majd ezt követően a szintén veszélyeztett Szentlőrinc otthonában maradtak alul ugyanilyen arányban. Mindezek után a debreceniek ellen még rosszabbul kezdtek a zöld-fehérek, ugyanis

A DERBI 20. PERCÉBEN MÁR 2–0-RA VEZETETT A TABELLA UTOLSÓ HELYÉN ÁLLOMÁSOZÓ, AZ NB II-TŐL MÁR BIZTOSAN BÚCSÚZÓ DEBRECENI EAC.

A 8. percben Nagy Zoltán 11-esből, míg a 18. percben Székely egy gyors kontra végén vette be Verpecz kapuját. Szerencsére ezt követően felébredtek a szombathelyiek és még az első félidőben sikerült szépíteni: a 27. minutumban Dragóner lőhetett bűntetőt, amit ugyan Zöldesi védeni tudott, de a kipattanó labdát a vasi támadó a hálóba stukkolta.

A 2–1-es DEAC-vezetésről kezdődő második félidőben nagyon gyorsan egyenlített a Hali.

MEDGYES LŐTT 18 MÉTERRŐL A VENDÉGEK KAPUJÁNAK JOBB ALSÓ SARKÁBA.

A folytatásban aztán már egyértelműen a Haladás került fölénybe és ez helyzetekben is megnyilvánult. Medgyes a 74., Németh Márió pedig a 81. percben szerezhetett volna gólt, míg Doktorics az utolsó pillanatokban próbálkozott meg ezzel, ám vagy a vendégek hálóőre védett, vagy pedig az irányzékkal volt gond, így pedig

MARADT A 2–2-ES DÖNTETLEN.

 

Szombathelyi Haladás-Debreceni EAC 2-2 (1-2)

Szombathely, Haladás Stadion, 4000 néző, vezette: Oláh (Bede, Bertalan)

Haladás: Verpecz - Csilus, Mocsi, Bosnjak, Németh Milán - Holdampf, Kiss B. (Kállai K., 67.), Debreceni (Doktorics, 80.) - Tóth M., Dragóner (Németh Márió, 67.), Medgyes. Vezetőedző: Mátyus János.

DEAC: Zöldesi - Székely, Nagy Z. (Bereczki, 67.), Papp, Zachán - Nikitscher (Sidibe, 34.)., Kundrák, Nagy K. (Spitzmüller, 87.), Sándor - Orosz, Sármány (Kiss B. J., 46.). Vezetőedző: Sándor Tamás. 

Gólszerzők: Dragóner (27.), Medgyes (48.) illetve Nagy Z. (11-esből, 8.), Székely (18.)

 

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére