A Parkerdőben lakók fizetik az útjavítást

• 2021. június 18., péntek •
Elhatározták a parkerdőben élők, hogy összefognak, és saját zsebből megoldják a gödrökkel teli Mező utcai út javítását, mert azt mindenki használja, az is, aki nem ott lakik - Vas Népe írása.
A Parkerdőben lakók fizetik az útjavítást

A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért csoportban a közösségi oldalon Joó Petra kiírta a kezdeményezést, és sokan visszaírtak, hogy készek együttműködni. Akkor létrehozott egy zárt csoportot, hogy a részleteket megbeszéljék, valaki jelezte, hogy fizeti az első kör kavicsot.

– Régóta gondoltam, hogy valamit kellene csinálni, mert az út tele van lyukakkal, és az emberek mindenfélével igyekeznek betömködni, odahordják a sittet, csempedarabokat, kinek, ami van. Már próbálkoztunk kis szemű kaviccsal, de azt kimosta a rengeteg eső, úgyhogy most arról beszélgetünk, hogy hozatunk nagy szemű kavicsot, valaki megelőlegezi, kifizeti, aztán elosztjuk magunk között az árát, muszáj megbíznunk egymásban – mondta el kérdésünkre Joó Petra. – A férjemmel úgy számoltunk, hogy első körben hozatunk négy köbméter kavicsot, meglátjuk, mire elég, aztán folytatjuk. Már szervezik a munkát, hogy kinek melyik szombat jó.

A kezdeményezéshez csatlakozók egyike Tóth Magdolna, aki a férjével együtt szintén fontosnak találja az útjavítást. Felajánlották a munkaerejüket, visznek lapátot, utánfutót. Amint mondta, egyszer már volt ilyen, hogy valaki maga állt neki utat javítani, kétszer is adtak neki tízezer forintot, hogy segítenek.

Kulcs István a saját háza előtt folyamatosan javítgatja az utat, az építőiparban dolgozik, nemcsak elképzelése, szaktudása is van, hogy miként kell csinálni, a tanácsaival is tud segíteni, a munkaerejével, a gépeivel is.


Forrás: vaol.hu
Kép: Unger Tamás

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére