A Newcastle korábbi sztárfocistája is a romok alá került Törökországban

• 2023. február 06., hétfő •
A hatvanötszörös ghánai válogatott labdarúgó, Christian Atsu is a romok alatt rekedt a törökországi földrengésben angol sajtóhírek szerint. A 31 éves Atsu, aki korábban a Premier League-ben szereplő Newcastle játékosa volt, jelenleg a Hataysporban játszik. A hírek szerint a csapat sportigazgatója is a helyszínen volt a rengés idején.
A Newcastle korábbi sztárfocistája is a romok alá került Törökországban

A törökországi földrengés miatt a romok alatt rekedt Christian Atus, hatvanötszörös ghánai válogatott labdarúgó - írja a vg.hu. A játékos korábban az angol Premier League-ben a Newcastle Unitedet erősítette, jelenleg a török Hatayspor játékosa. A hírek szerint a csapat sportigazgatója is a törmelék alatt lehet. A Hataysport menedzsere a török válogatott korábbi legendás kapusa, Volkan Demirel, aki

videóüzenetében sírva kért segítséget Törökországnak.

Törökország középső és Szíria északnyugati részét hétfő hajnalban rázta meg egy 7,8-es erősségű földrengés. Recep Tayyip Erdogan elnök közölte, hogy a katasztrófának 

Törökországban egyelőre 912 áldozata van, és 5385-re teszik a sérültek számát.

 A rengések miatt legalább 2818 épület omlott össze az országban, több ezren rekedtek a romok alatt.

Magyar idő szerint fél 12-kor újabb földrengésekről számoltak be a térségben. Az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Intézet (EMSC) azt közölte, hogy Törökország középső részén 7,7-es magnitúdójú földrengést észlelt. Az isztambuli Kandilli szeizmológiai állomás 7,5-es erősségű rengésről tett bejelentést, a földmozgás epicentruma ezúttal Kahramanmaras tartomány volt.

A szíriai állami média szerint az újabb rengések Damaszkuszban voltak. A SANA szíriai állami hírügynökség azt közölte, hogy a földrengés szíriai áldozatainak száma elérte a 371-et.

Cristian Atsu 2022-ben a nyári átigazolási időszakban szerződött a Hataysporba, ahol az első gólját épp vasárnap szerezte. Atsu mellett Taner Savut, a csapat sportigazgatója is a törmelék alatt rekedhetett.

 

közösség

további frisss

lap tetejére