A monoblokkos WC-k jellemzői

Szponzorált tartalom (x) • 2021. április 15., csütörtök •
A fürdőszoba legmeghatározóbb szanitertermékei a fürdőkád vagy a zuhanyzó, valamint a WC-csésze. Ez utóbbiról esik a legkevesebb szó, pedig érdemes kellő figyelmet fordítani a minőségére és a kialakítására is. Az alábbiakban ezért a WC kiválasztásának főbb szempontjait mutatjuk be, különös tekintettel a monoblokkos kivitelre.
A monoblokkos WC-k jellemzői

Milyen típusú WC-csészék kaphatók?

Korábban szinte mindenhol a klasszikus álló WC-csészék domináltak, amelyek változatos formaviláguknak köszönhetően még ma is igen népszerűek. Sokan kedvező árfekvésük és a könnyű beszerelés miatt választják ezt a típust, valamint azért, mert hátsó és alsó kifolyós kivitelben is kaphatók. Előbbieknél a szennyvízcső a falba kerül bekötésre, míg utóbbinál a lefolyó a WC-csésze alatt található, így nem is látszik.

Napjaink modern fürdőszobáiban és mellékhelyiségeiben gyakran függesztett WC-csészéket találunk. Ezek a modellek a falra kerülnek felerősítésre, amely nem csak igen esztétikus látványt nyújt, de praktikus is, hiszen jelentősen megkönnyíti az alatta való takarítást. Kialakításukból adódóan beszerelésük igen költséges és munkaigényes, hiszen a tartályt is a falba kell rejteni, de a végeredmény természetesen mindenkit kárpótol majd!

A monoblokkos WC-csészék a fenti két típus előnyös tulajdonságait egyesítik. Lényegük, hogy a tartály közvetlenül a csésze hátsó részén kerül elhelyezésre, így egyáltalán nem látszanak a csövek. Maga a csésze a padlóra kerül elhelyezésre, lehetőséget biztosítva így az alsó és a hátsó kifolyós kialakítás számára is. Dizájnos megjelenésükön kívül mellettük szól az is, hogy komolyabb munkálatok nélkül is megoldható a beszerelésük.

Milyen monoblokkos WC-k kaphatók?

Monoblokkos WC vásárlásakor a kifolyó elhelyezkedése mellett (hátsó vagy alsó) érdemes mérlegelni, hogy lapos vagy mélyöblítésű típust szeretnénk-e. A kínálatban az előbbiek is megtalálhatók, de lényegesen elterjedtebbek a mélyöblítéses modellek, amelyek szagmentesek és könnyebben is tisztíthatók.

Dizájn

A monoblokkos WC-k esetében a csésze és a hozzá tartozó tartály általában szettben kapható, hiszen csak így biztosítható a pontos illeszkedés. Szerencsére ma már a WC-csészék megjelenése is igen változatos, kapható szögletes és íves formavilágú is, így mindenki megtalálhatja a fürdőszobájába leginkább passzoló modellt. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes valamennyi szanitert azonos termékcsaládból választani, így garantált lesz a tökéletes összhang.

Minőség

Fontos megemlíteni, hogy a kerámia- vagy porcelántartállyal rendelkező monoblokkos rendszerek a legtöbb esetben magas minőséget képviselnek, de esetleges javításuk még így is egyszerűbb és olcsóbb, mint a beépített tartállyal rendelkező típusok esetében. A prémiumkategória ismérve, hogy egyes gyártók beépített bidével is ellátják termékeiket, így biztosítva a maximális higiéniát.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére