A memóriazavaros szocialista lap szerint eltűnt 330 milliárd forint - megkerestük

Petya • 2021. november 25., csütörtök •
A Szombathely 300 című program 330 milliárd forintos fejlesztésről szól. Az ugytudjuk (jelenleg MSZP-LMP-s propagandaújság) szerint Hende 330 milliárdos programja nem létezik. Mi segítünk nekik megtalálni, és ehhez nagyrészt szocialista propagandalapokat, képviselőket és a szombathelyi szocialista polgármestert fogjuk idézni.
A memóriazavaros szocialista lap szerint eltűnt 330 milliárd forint - megkerestük

Különösen cinikus, amolyan ugytudjukos cikket sikerült megalkotni arról, hogy „a szombathelyi adventi vásár tövében Hende Csaba aktivistái a nem létező 300 milliárd sorsáról „faggaták” (sic!) a járókelőket”. Ez a cikk címe. (Kedves olvasóink kedvéért most nem megyünk bele a magyar nyelvtan szépségeibe, a faggatták két t-vel az múlt idő, a „faggaták” egy t-vel azok pedig valamilyen sajátos nép lehet, nyilván a főszerkesztő nyelvén, jelesül Farkas Bazsiul, aki egyéni elbírálásban részesíti a magyar nyelvtan szabályait. Le is fotóztuk, hátha kijavítja…)

Így fogalmaznak cikkükben:

Ez az a konzultáció, amiben a térség fideszes parlamenti képviselője azt szondázza meg, hogy a helyiek mire költenének el 300 milliárd forintot. Az összeg azonban egyelőre még a kanyarban sincs.
Ez egy olyan virtuális pénz, amit pályázat útján az Európai Uniótól nyerhet el Szombathely. Csakhogy ha a város eredményesen is pályázna, ahhoz Hendének lenne a legkevesebb köze. De ez sem zavarja abban, hogy ő közben úgy tegyen, mintha ez a pénz rendelkezésre állna, és csupán azt kell eldönteni, hogy hova költse el azt az önkormányzat.”

De vissza az állítólagosan nem létező 300 milliárd forint történetéhez! Az valamikor úgy kezdődött, hogy a Partizán nevű ballib blog által csak Neményi-ként emlegetett Nemény polgármester az ezalényeg nevű szocialista kampányblog szerint „elérte”, hogy Hende Csaba is támogassa.


Nos, ez nem egészen így történt, de segítünk a szocialisták memóriájának felfrissítésében egy Nemény András (MSZP) Facebook-bejegyzéssel, a szöveg a következő:

„Kisebb szombathelyi delegáció találkozott ma Budapesten, hogy városunk érdekében a legfontosabb kérdésekben egy irányba evezzünk. A papíron már nem múlik semmi, most jön a munka és reméljük, az eredmény is. Éljen Szombathely!” 


(Igen, az ott egy papír arról, hogy megállapodtak, jól látják, Nemény is aláírta, és ráadásul Nemény András tette közzé.)

Aztán a polgármester – Hende szervezésében - elment Gulyás Gergely (Fidesz) miniszterhez Hende Csabával együtt. A tévedések elkerülése végett még egyszer: a találkozót Hende Csaba szervezte. 

A lényeget kiemeljük, a vaol.hu és a nyugat.hu tudósításaiból:
 
„Több mint százmilliárd forintból 50 kilométernyi útszakasz épül Hende Csaba érdeklődésünkre elmondta, Gulyás Gergely a találkozón megerősítette azt, ami a közelmúltban már a parlamentben is elhangzott: a kiemelt társadalmi igényeken alapuló közútfejlesztések finanszírozásáról szóló kormányhatározat tartalmazza mindhárom, Szombathely jövőjét nagyban meghatározó útfejlesztést.
A kormány összesen több mint százmilliárd forinttal járul hozzá a Szombathely és Kőszeg, valamint a Szombathely és Egyházasrádóc közötti gyorsforgalmi út, továbbá a város északi elkerülő útjának megépítéséhez. A beruházások a következő önkormányzati ciklusban valósulhatnak meg.”
- írta a Vas Népe.

A nyugat.hu így tudósított:

Nemény elmondta, már korábban megegyezett Hende Csabával, hogy egy operatív munkacsoport létrehozását javasolják majd, ez meg is történt. A háromtagú munkacsoportban Dömötör Norbert, az uniós fejlesztésekért felelős államtitkárság kabinetfőnöke, Bokányi Adrienn szombathelyi tanácsnok, illetve Dankó István volt államtitkár, titkárságvezető lesz benne, hamarosan el is kezdik a munkát. Céljuk, hogy az összes lehetséges uniós forrást felkutassák, és a lehető legtöbb támogatást hozzák Szombathelyre.
Szombathely polgármestere lapunknak azt mondta, sikeres és kifejezetten hasznos volt a közel egy órás megbeszélés, nem politikai, hanem várospolitikai megfontolások vezették a tárgyaláson résztvevőket.”


Forrás: nyugat.hu

Azonban a következő képernyőfotót a baloldali olvasók kedvéért szintén az ezalényeg nevű szocialista kampányblogból vettük, a felirat a következő:

„A szombathelyi vezetés Gulyás Gergelynek mutatta be a város következő tíz éves gazdaságfejlesztési programját, amit a legnagyobb cégek vezetői, a kamara, az egyetemek, a civilek és több mint 1000 városban élő ember bevonásával készítettek.” 

Akkor az alábbiakban állapodtak meg, így tudósít a cikk, ezúttal a vaol tolmácsolásában:

„Megállapodás született arról is, hogy találkozót kérnek Dr. Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkártól, hogy a város tízéves fejlesztési elképzelése és az uniós illetve hazai fejlesztési tervek között összhangot teremtsenek. – Mindez lehetőséget ad majd nekünk arra, hogy a hazai és uniós források maximális kihasználásával valamennyi, a város fejlődését szolgáló tervet megvalósíthassuk – fogalmazott a képviselő.

Közösen lépnek fel Szombathely érdekében

Hende Csaba hangsúlyozta: Polgármester úrral együtt jártunk el és együtt léptünk fel ezekben a rendkívüli fontosságú fejlesztési ügyekben. Ez a jövőben is így lesz, ahogy a múltban is ez volt a jellemző. Semmiféle nézetkülönbség vagy politikai érdekkülönbség nincs közöttünk.”

Ezek után el is mentek Ágostházy Szabolcs államtitkárhoz, ahol megállapodtak abban, hogy közösen munkacsoportot szerveznek. Ezt nevezték el közösen Koordinációs Munkacsoport-nak. 


Itt van a koordinációs munkacsoport ülése, a nyugat.hu tolmácsolásában.

A tudósítást a nyugat.hu és a Savaria Fórum is leközölte, a tévedések elkerülése végett.
Ezek után ülésezett is a munkacsoport, kedves olvasóink kedvéért ezt is kifotóztuk:


A résztvevők Bokányi Adrienn (MSZP) tanácsnok, Dömötör Norbert, a fejlesztésekért felelős államtitkár kabinetfőnöke, Dankó István v. államtitkár és Hende Csaba országgyűlési képviselő voltak. A nyugat.hu tudósítása így szól: 

„Bokányi Adrienn hamarosan összeállít egy véleményezhető, alakítható anyagot arról, melyek a legfontosabb szombathelyi gazdaságfejlesztési célok. A kormány részéről pedig megígérték, hogy minden uniós programban keresik erre a lehetőségeket.”

Ismételjük egymás között el, hogy kik szerepeltek a terv elkészítésében, továbbá kik azok, akik véleményezhető javaslatokat tettek az ügyben:

1. Hende Csaba (Fidesz) országgyűlési képviselő,
2. Nemény András (MSZP) polgármester,
3. Bokányi Adrienn (MSZP) tanácsnok
4. Ágostházy Szabolcs államtitkár,
5. szakértők (Dankó István v. államtitkár és Dömötör Norbert kabinetfőnök).

Ezek után elkészült a 330 milliárdos terv, amelyet a szocialisták kampány- és propagandaoldala, az ezalenyeg.hu is megjelentetett. 

De nemcsak ők, hanem Bokányi Adrienn (MSZP) is, aki a következőképp fogalmazott, amellett, hogy kitért arra, kik mentek vele - „...Szombathely fejlesztése érdekében megalakított Koordinációs Munkacsoport. Az ülésre szakértőként elkísértek Dr. Barta Balázs és Németh Ákos kollégáim is.” Ezt mondta:

„Hét év alatt összesen legalább 329,2 milliárd Ft-ot nyerhet el a város pályázati úton, mi pedig továbbra is mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez így legyen és többek között gazdaságfejlesztési, kutatás-fejlesztési, egészségügyi, közlekedés- és okos város fejlesztési projektjeinket is meg tudjuk valósítani. A jelenlegi költségvetési helyzetben különösen nagy jelentőséggel bírnak ezek a fejlesztési források.”


Nos, ennyit arról, hogy mikor ki téved, mikor ki mit felejt el, továbbá arról is, hogy az ugytudjuknak mikor szabad hinni (nyilván a szocialisták nyelvtan- és emlékezetbénulásos agyféltekéje). Reméljük, ezután majd mégis sikerül nekik is megtalálni azt a bizonyos 330 milliárd forintot. 

Ezt hívják Szombathely 300 programnak, s ebben az ügyben „faggatják” az embereket azok a bizonyos aktivisták, Hende Csaba kérésére. Ennek pedig egyetlen egyszerű oka van: kíváncsiak az emberek véleményére, mivel 330 milliárd forint sok pénz, ezért megkérdezik őket.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére