A megyében is áramkimaradást okoz a márciusi tél

VÉSZ, MTI Fotó: Czeglédi Zsolt • 2018. március 18., vasárnap •
A szolgáltatók dolgoznak az üzemzavarok elhárításán.
A megyében is áramkimaradást okoz a márciusi tél

A katasztrófavédők tájékoztatása szerint több mint 34 ezer fogyasztói helyen szünetel az áramszolgáltatás a rossz időjárás miatt. Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megye több mint ötven települését érintik az üzemzavarok. A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

 

Rendőrök és katonák segítik az áramszolgáltatás helyreállítását Hajdú-Bihar megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata vasárnap délben az MTI-vel. 

A tájékoztatás szerint a debreceni rendőrök szolgálati gépkocsijukkal vezetik fel a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Rába típusú teherautóját, illetve BTR típusú páncélozott szállító harcjárművét.
    A rendőrök és a katonák járműveikkel abban segítenek az áramszolgáltató munkatársainak, hogy a Látókép település közelében leszakadt villanyvezeték tartóoszlopához - a nehéz terepviszonyok ellenére - oda tudjanak jutni, és az áramszolgáltatás minél gyorsabban helyreálljon.
    Korábban azt közölték, hogy Hajdú-Bihar megyében 29 településen és településrészen több mint 19 ezer fogyasztónál nincs áram. A rendőrség a bűncselekmények megelőzése, az érintettek segítése érdekében folyamatos rendőri jelenlétet biztosít a hibák elhárításáig.
    A tűzoltók időközben Balmazújváros, Nagyhegyes térségében, Hajdúnánás és Hajdúdorog között, illetve az M35-ös és M3-as autópálya elágazásánál szabadítottak ki gépkocsikat a hó fogságából - jelezte Papp-Kunkli Nóra, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére