A második boldogító igen a győrvári Kuruc-tónál – 25 év után megújították a házasságukat

vaol.hu • 2023. május 21., vasárnap •
Ismét igent mondott egymásnak az anyakönyvvezető előtt az Andrásfán élő pár szombaton.
A második boldogító igen a győrvári Kuruc-tónál – 25 év után megújították a házasságukat

Nyári István és Mátyás Zsuzsanna, akik huszonöt év után úgy döntöttek, anyakönyvvezető előtt erősítik meg házasságukat, két felnőtt fiuk, Szabolcs és Gábor ült mellettük jobbról-balról tanúként a győrvári Kuruc-tó partján fehérbe öltöztetett stégen száz vendég jelenlétében - írta a vaol.hu.

Aranykulcs a szívéhez 

A menyasszony nyakában most is ott volt az a kis aranykulcs, amit a megismerkedésük után kapott, és azóta sem vette le a nyakából. A medál egy életre szóló báli este emléke. 1996. május 11-én volt Zsuzsika ballagása, este kérlelte édesapját, hogy engedje el a bálba. Hosszas könyörgés után elengedték, és barátnőjével, Mónival átgyalogoltak a szomszéd faluba bulizni. Az udvaron beszélgettek éppen, mikor érkezett egy fehér autó –

Zsuzsika azt hitte, Ferrari, de csak egy 100-as Skoda volt.

Kiszállt belőle egy jóképű legény, István. Az első pillanattól kezdve szimpatikusak voltak egymásnak. Amikor megszólalt a „Kérek egy kulcsot a szívedhez” dal, a fiatalember felkérte Zsuzsikát táncolni, és ők azóta is egymáshoz igazítják a lépteiket. A bál után egy hónappal kapta Zsuzsika az aranykulcsot, ami a szerelem, bizalom, törődés, gondoskodás, felelősségvállalás és – 25 év után elmondható, hogy – a jó házasság jelképe.

1996 augusztusában Zsuzsika bemutatta Istvánt a családjának: édesapjának, bátyjának és a nagymamának. Jó kapcsolat alakult ki közöttük: István megjavította az autóikat, segített a favágásban és a pálinkafőzésben. Aztán Zsuzsika édesapja váratlanul meghalt. Így 18 éves korára már mindkét szülőjét elvesztette, de nagy szerencséjére ekkor már elmélyült a kapcsolata Istvánnal, akinek

harmincadik születésnapján, 1997. október 15-én megtartották az eljegyzést, amit egy szépen bonbonba rejtett gyűrű előzött meg.

1998. január 31-én volt az esküvőjük, ami szerényebb körülmények között zajlott. Ezután jöttek a boldog családi évek, házasságukat két gyermek születése koronázta meg.

Akkor nem lehetett nagy esküvőjük, most 25 év után a Kuruc-tónál pótolták az elmaradt bulit a barátok, kollégák körében, akikra az elmúlt negyed század alatt mindig lehetett számítani. A rendezvényt kerti partinak hívták, de gyakorlatilag olyan volt, mint egy lakodalom: egy hétig sütöttek-főztek rá az asszonyok. Zsuzsika konyhájában a barátnők, Évike és Nórika sürögtek-forogtak (itt mindenkit kicsinyítő képzővel szólítanak a nevén a szeretet jeleként), mások otthon készített süteményeket hoztak, köztük az Összefogás Andrásfáért Egyesület tagjai, akik több doboz rétessel gazdagították az asztalt. 

A nagy fogyással új feleséget kapott 

A házasság megerősítésének ötlete tavaly merült fel, amikor István tett egy ígéretet Zsuzsikának: a nagy fogyása után úgy néz ki, mintha új feleséget kapott volna, ezért a 25. házassági évfordulójukon újra elveszi.

Kép: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére