A közönség dönti el, milyen legyen az ország söre

• 2023. március 30., csütörtök •
Nyáron már a nagyközönség is megkóstolhatja azt a sört, amelynek a típusát és a pontos hozzávalóit is a magyar sörkedvelő közönség állítja össze. Az Ország Söre idén tavasszal készül el, a fogyasztók szavazatai alapján.
A közönség dönti el, milyen legyen az ország söre

A korábbi évekkel ellentétben idén először a fogyasztók szavazatai alapján összeállított recept szerint készített újdonság viselheti majd az Ország Söre elnevezést - írja az Index. A hivatalos honlapon már várják a sörszeretők válaszait többek között olyan kérdésekben, mint a leendő sör típusa,

A KLASSZIKUS LÁGERTŐL AZ IPA-N ÉS A BÚZASÖRÖN ÁT EGÉSZEN A FEKETE STOUTIG, VAGY AKÁR A SAVANYÚ SÖRÖKIG.

Voksolhatunk az Ország Söre színére, arra, hogy édeskés vagy inkább kesernyés legyen a meghatározó ízvilág, valamint abban is dönthetünk, hogy kerüljön-e bele gyümölcs, és ha igen, pontosan milyen.

Az eredményeket az Ország Söre kezdeményezés mögött álló sörszaküzlet összesíti, és a válaszok alapján megalkotott recept szerint készül el a 2023-as Ország Söre, az Ugar Sörfőzdében, Törökszentmiklóson.

Cím, csomagolás, medál

A sörtípus és a hozzávalók kiválasztása után a közönség szavazhat kedvenc magyar kézműves sörfőzdéjére is, a legnépszerűbbnek választott kisüzem pedig a tavalyi teljesítményéért egy évig viselheti majd a megtisztelő „Az Ország Kisüzemi Főzdéje 2022” címet, termékei csomagolásán pedig az erről tanúskodó medált.

Az Ország Söre várhatóan májusban készül el, és a Beerselection Sörszaküzlet mellett néhány kiemelt, kisüzemi sörökre szakosodott vendéglátóhelyen is megkóstolható lesz. A sörre leadott szavazatokat április 12-én éjfélig fogadják.

(Borítókép: Sebastian Gollnow / picture alliance / Getty Images)  
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére