A kislány, aki utoljára még láthatja kedvenc mesehőseit

frisss.hu Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu • 2016. február 14., vasárnap •
Egy megállíthatatlan genetikai betegség miatt fogja elveszíteni a látását.
A kislány, aki utoljára még láthatja kedvenc mesehőseit

Caoimhe Burns 3 éves, és a jobb szemére már nem lát. Hamarosan a másikra sem fog. A kislány szereti a hercegnőket, és minden Disney-karaktert. A családja szeretné elvinni a Disneylandbe, hogy találkozhasson kedvenc hőseivel, amíg még láthatja őket. Ehhez pénzre van szükség, ezért adománygyűjtést tartanak. Eddig összesen mintegy 5000 fontot ajánlottak fel nekik. Emellett Mickey és Minnie is meglátogatták a kislányt.

„Januárban diagnosztizálták a kislányomnál a betegséget, amely miatt a látóideg nem működik rendesen, vagy egyáltalán nem működik. Caoimhe pici kora óta szemüveget visel, állandóan visszajártunk kontrollra, és mindig egyre erősebb lencsét írtak fel neki” - mondta el az édesanyja.

Az orvosok leragasztották a kicsi jobb szemét, hogy a balt keményebb munkára bírják, de kiderült, hogy azon is csak harminc százalékos a látása. Azt nem tudni, hogy mikor fog megvakulni, de a látásromlás üteméből kiindulva nem maradt sok ideje. Az adománygyűjtéseknek köszönhetően úgy tűnik, hogy a család március elején utazhat Párizsba.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére