A kisbaba öltöztetése – Jó tanácsok édesanyáknak

szponzorált tartalom (x) • 2021. november 23., kedd •
A szülés után, a kórházból hazaindulva sokan hisszük azt, hogy a legnehezebben már túl vagyunk. Ám hiába igaz ez a dolog fizikai részét nézve, hatalmas tévedés, ha a következő feladatokat és kihívásokat könnyen és egyszerűen kivitelezhetőnek hisszük.
A kisbaba öltöztetése – Jó tanácsok édesanyáknak

Kétségbeesni azért nem kell, hiszen minden kérdésünkre meg fognak érkezni a válaszok. Ha szerencsénk van, a legtöbb tanács, illetve válasz jó előre és készen érkezik, de az is biztos, hogy sok olyan lesz, amelyhez nem tudjuk megúszni a saját tapasztalatok begyűjtését. Szerencsére az öltözködési tanácsokkal már jó előre megismerkedhetünk.

Általános jó tanácsok az öltözködéshez

Mivel a kicsik hőszabályozása még nem olyan fejlett, mint a felnőtteké, ezért jobban oda kell figyelnünk arra, hogy hogyan öltöztetjük fel őket. Ne feledjük, hogy a kicsik még teljesen kiszolgáltatottak, és nem tudják elmondani nekünk, ha fáznak, vagy ha melegük van. 

Az újszülött babák öltözködésében a réteges öltöztetés nagyon fontos, és általános aranyszabályként tartsuk mindig szem előtt, hogy a kicsire egy réteggel többet adjunk ahhoz képest, amiben mi magunk komfortosan vagyunk, tehát nem fázunk benne, de melegünk nincsen.

A babáknak alapvető a pelenka fölött a body van, amelynek azért is fontos szerepe van, mert nem engedi, hogy a kicsi dereka, pocakja véletlenül fedetlenné váljon. Erre következhet a rugdalózó, vagy egy kisnadrág, harisnya és pulóver kombináció. 

A rétegek közül a legfelső a legvastagabb, ez lehet kabát, kezeslábas, illetve téli időszakban érdemes egy bundazsákot beszerezni. A csecsemőknél fontos kellék a sapka, esetleg zokni vagy kiscipő, de amire minden évszakban szükséged lesz, az a babatakaró. 

A Bubbaland.hu babatakarói között megtalálod minden időjáráshoz és évszakhoz a legmegfelelőbbet, és nem kell feleslegesen öltözködéssel zavarnod a babát, ha például éppen elaludt, de úgy tűnik, hogy fázik.

Babatakarók minden helyzetre

A babatakarók közös tulajdonsága, hogy természetes anyagból készültek, nem irritálják a babák bőrét, hanem gyengéd érintést biztosítanak, és az allergiás reakciókat is elkerülhetjük velük. Készülhetnek muszlinból, pamutból, eukaliptuszból, merinó gyapjúból, de a hűvösebb időszakokban nagy hasznát vehetjük a vastagabb anyagoknak is, mint amilyen például a vastag és kötött, illetve kétoldalú wellsoft babatakaró. 

A babatakarók többsége olyan speciálisan kialakított alapanyagokból készülnek, amelyek nemcsak arra képesek, hogy melegen tartsák a kicsit, hanem lélegzőtulajdonsággal rendelkeznek, ezért a kicsi akkor sem izzad bele, ha véletlenül melegebb környezetet biztosítottunk az optimálisnál. 

A babatakarók ezenfelül könnyen moshatóak, és nemcsak megérintve kényeztetnek, hanem a szemünkkel is gyönyörködhetünk bennük. Egy minőségi babatakaróval könnyen ideális környezetet teremthetsz a kicsinek akár alváshoz, akár játékhoz, ezért ezt fogod a legjobban szeretni a babaholmik közül.

közösség

további frisss

lap tetejére