A kampány ára - és eljött a hála ideje

sd • 2020. május 28., csütörtök •
Már azok csepegtetik vissza a pénzt Ungár Péter szombathelyi hírportáljába, akik tavaly még a markukat tartották, hogy az LMP-s milliárdos finanszírozza a kampányukat.
A kampány ára  - és eljött a hála ideje

Az ugytudjuk.hu megtette kötelességét 2019-ben, ezért most elvárja, hogy a tavalyi kedvezményezettek meghálálják mindazt a szépet s jót, amivel a portál ura ellátta őket. Ungár Péterről és az ő befektetéséről van szó, hiszen a mostani városvezetés valószínűleg sehol sem lenne, ha a zöldpárti politikus nem segíti őket a háttérből.

A Magyar Nemzet írt arról a napokban, hogy az Ungár Péter érdekeltségébe tartozó internetes portált támogatja az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz, amelynek kuratóriumában szintén ott ül tagként az országgyűlési képviselő. Az alapítvány a hírportál zöld hírek rovatát pénzeli.
Az ugytudjuk.hu-t a Kő A Mezőn Nonprofit Kft. adja ki, amelynek öt tagja van. Az Átlátszó korábban megírta, hogy a cég legnagyobb tulajdonosa az Azonnali portálban is érdekelt Ungár Péter (45 százalék), aki az LMP elnökségi tagja is. Tulajdonos ezenkívül még a hírportál főszerkesztője, Farkas Balázs (40 százalék) és három másik munkatárs 5-5 százalékban. Farkas Balázs mellesleg az Átlátszó Országszerte blogjának nyugat-magyarországi tudósítója is. S ha ez még nem lenne elég, tanácsadóként dolgozik a szombathelyi önkormányzat tulajdonában álló Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-nek is. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy bruttó 500 ezerért ad tanácsokat olyan embereknek, akiktől inkább neki kéne tanácsokat kérni.

Az említett portálnak ma már komoly partnerei is vannak, mint például a Vasivíz Zrt., ahol most két olyan személy osztja a lapokat, akik tavaly szintén Ungár támogatására szorultak. Koczka Tiborról és Molnár Miklósról van szó, akik nem véletlenül álltak be az ugytudjuk.hu mögé. De már ott van a támogatók között a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. is, ahol szintén a baloldali városvezetés mondja meg, ki hova merre meddig. Vajon mikor bukkan fel a partnerlistán a Szombathelyi Médiaközpont...?


illusztráció: igorstevanovic/shutterstock

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére