A jövő kapujában, avagy szervezzük ki a bérszámfejtést

szponzorált tartalom (x) • 2022. január 18., kedd •
A vállalatok terén a HR területének változása a koronavírus-járvány miatt felgyorsult. Ahhoz, hogy a cégek lépést tudjanak tartani az újabbnál újabb követelményekkel, bőven akad olyan feladat, mint például a bérszámfejtés, amelyet érdemes külső szakértőre bízni, hogy elegendő kapacitás szabaduljon fel.
A jövő kapujában, avagy szervezzük ki a bérszámfejtést

A HR szerepe

A HR-szektor folyamatosan alkalmazkodik a munkaerőpiaci kihívásokhoz. Az októberi HR Fest rendezvény keretein belül több vállalati menedzser is elmondta a nézőpontját. Volt, aki úgy gondolta, hogy a HR vállalaton belüli szerepe vitathatatlan és stratégiai szerepe van, és a vírus miatti digitalizáció miatt folyamatos változásoknak van kitéve. Más szakértő szerint két óriási kihívás van a területen az elmúlt időszak eredményeképp, az egyik a fluktuáció, a másik pedig a tehetséges munkaerő megtartása.

Felszólalt olyan is, aki szerint a kedvező vállalati kultúra az emberekre épül, így a vásárlói és munkavállalói elégedettség egyaránt fontos. 

A bérszámfejtés felesleges kolonc

A fentieket figyelembe véve jól látszik, hogy egyre tágabb az a terület, amelyre a humánerőforrás kell, hogy összpontosítson, ezért célszerű a bérszámfejtés kiszervezésével levenni a kollégák válláról a terhet. A WHC kezei között profi kezekben lesz ez a feladat, és a cégünk koncentrálhat a jövőre.

A Cognizant Center for Future of Work and Future Workplace megállapította, hogy a jövőben, 2030-ig 21 új HR pozíció jelenik majd meg, így az alkalmazottaknak a bérszámfejtésen kívül is lesz majd bőven mivel foglalkozni. A jövőben megjelenik majd a munkavállalók erőteljesebb jóllétére vonatkozó fókusz, amely már nem csak a munkahelyi környezetre terjed ki, illetve egyre lényegesebbé válik, hogy a dolgozók biztonságban érezzék magukat minden téren.

Az online kommunikáció és a virtuális munkavégzés egyértelműen növekedni fog, és megnyílnak olyan területek is, amelyek az adatelemzésre összpontosítanak. 

A jövő küszöbén

A jövő már a jelenben van, hiszen a robotokkal, mesterséges intelligenciákkal és algoritmusokkal már egyre több vállalat együttműködik, de várhatóan ez a tendencia tovább növekszik. A jövő kihívása, hogy az emberek és a robotok munkája egyensúlyba kerüljön és kiegészítse egymást és egyfajta ember-gép együttműködés jöhessen létre. Ez várhatóan a humánerőforrásban is innovatív szerepkörök megjelenését eredményezi, így a korábban említett bérszámfejtést biztosan akár azonnali hatállyal kiszervezhetjük.

A változás folyamatos, és szinte hétről hétre alakul ki egy új, teljesen digitalizált világ a cégek életében. Gondoljunk csak bele, míg sok munkáltató korábban elutasította a webkamerás interjúztatást és személyes jelenlétet követelt, mára már a járvány lecsengő időszakaiban is képernyőn keresztül intézi a legtöbb megbeszélést.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére