A Hősök terén tüntettek Gődényék

mandiner.hu • 2021. március 01., hétfő •
A vírusszkeptikus gyógyszerész vezette csoportosulás a szigorítások, az oltásra kényszerítés és a maszkviselés ellen tüntetett.
A Hősök terén tüntettek Gődényék

Kései farsangi hangulathoz hasonló atmoszférát varázsoltak a Hősök terére a szigorítások, az oltásra „kényszerítés” és a maszkviselés ellen tüntetők vasárnap délelőtt. A Vegyük vissza az életünket! című tiltakozás szervezői és résztvevői a Telex élő videós közvetítése alapján minden létező járványügyi szabályt megszegtek, hozzátéve, hogy a szervezők is erre buzdítottak az esemény Facebook-leírásában. „Nem szeretnéd egészségtelen szájmaszkokban tölteni az életed? Tépd le, és gyere!” – írták. Ennek a résztvevők nagyrészt eleget is tettek, a hírportál írásos beszámolója szerint

tízből kilenc emberen nem volt maszk.

A tüntetés egyébként kimerült a síppal, dobbal, kereplőkkel történő zajkeltésben, formációkban történő zenélésben és Gődény György felszólalásában. Az esemény végeztével a követők a gyógyszerészhez járultak, akivel többen családi fotót készítettek.

A tér dél előtt nem sokkal elkezdett kiürülni, mivel a rendőrök a járványügyi szabályok megsértése miatt elkezdték igazoltatni a tüntetőket. 12 órakor még felhangzott egy szórványos „Mi vagyunk a nép!" szólam, de a videó tanúsága szerint ekkor már inkább a megfigyelők voltak többségben, így ez gyorsan el is halt.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére