A Hírös Város csapata vizitált a bajnoki címvédőnél

• 2020. január 25., szombat •
Folytatta hazai menetelését a Falco.
A Hírös Város csapata vizitált a bajnoki címvédőnél

 

1. Negyed
Djurasovic triplája indította a találkozót, amire Krivacsevics büntetőkkel válaszolhatott, de kísérleteiből csak egy kosár született. Az első percek egyértelműen a kecskemétieké voltak Karahodzic duplájával már 5-tel mentek a vendégek - 4:9. Ekkor Krivacsevics küldött egy trojkát a palánkra, majd pár másodperccel később ismét ő volt eredményes - 9:9. 6 perc elteltével még csak 2 pontszerző volt hazai oldalon: Kriva mellett csak Benke talált be. Perl Zozó is megérkezett a meccsbe, a támadó idő lejárta előtt hintett egy hármast, amivel átvette a Falco a vezetést - 12:11. Egy pontos szombathelyi vezetéssel zárult az első etap: 15:14.

2. Negyed
Jobban kezdte a 2. negyedet a Szombathely. 22:16-ra húztak el Gasper Okorn tanítványai, 1-2 pici hiba elég volt ehhez vendég oldalon. Ami szép az szép - Karahodzic szenzációsan hozta helyzetbe Djurasovicot - 22:18. Wittmann is feliratkozott a pontszerzők közé, 22:20 már, visszajött a KTE, hovatovább az egyenlítés is összejött a Forray-csapatnak! Rövidzárlat a bajnoki címvédőnél, ekkor semmi sem ment be, a Kecskemét viszont szórta a kosarakat - 22:26 ismét oda! Benke törte meg sikeres büntetőivel a hazai gólcsendet, majd a tripla vonal mögül is elsült a keze 28:26. Beindult a szombathelyiek gépezete Hooker és Benke pontjaival 33:26. Szünet előtt Perl módosítja az állást 35:27-te, innen jöhet a folytatást.

3. Negyed
Nagy iramban kezdték a felek a harmadik játékrészt, ám a hazaiak pontatlanságait kihasználva ismét zárkózott a KTE. Egyenlítés helyett azonban Váradi pontjaival és Krivacsevics triplájával 43:35-re lépett el a címvédő, majd ismét ő volt eredményes, amivel már 10-et számolt a Falco a Kecskemétre. Időt is kért Forray, kezdett kicsúszni a talaj a vendégek alól. 4 perccel a negyed vége előtt begyűjtötte 5. csapathibáját is a KTE. Reddick amortizáló kosarával 48:39-re továbbra is magabiztosan uralta a játékot a bajnoki címvédő. Wittmann próbálta meccsben tartani övét, de Hooker gyorsan reagált egy újabb trojkával - 53:42. Az etap végül 57:48-cal zárult.

4. Negyed
Karahodzic viszi hátán a csapatát a maga 20 pontjával, rajta kívül csak 4-en szereztek eddig pontokat a KTE színeiben. Nagy volt a rohanás és sok az elszórt labda. A játék színvonala nem csapott túl magasra, a Falco azonban mindennek ellenére tovább növelte előnyét. 2,5 perccel a mérkőzés vége előtt 70:59-re vezettek a sárga-feketék és nem is történt már komoly változás a találkozón. A végeredmény: Falco - Kecskemét 75:63.

 

Forray Gábor - vezetőedző, KTE: Gratulálok a Falconak, végig irányították a mérkőzést. Saját játékosaimnak is gratulálok, mert kihozták magukból a maximumot. Végig 10 ponton tartottuk őket, maximálisan elégedett vagyok a srácokkal, ezt várom tőlük mindig, hogy soha ne adják fel. Leszünk mi még jobbak is ennél.

Krivacsevics Marko - kosárlabdázó, Falco: Jól játszottak a kecskemétiek nagyot küzdöttek. A mi szempontunkból nem volt életünk meccse, nehezen ébredtünk fel. Ettől függetlenül gratulálok a vendégeknek, nem adták fel. Egyúttal köszönet szurkolóinknak a buzdításért.

közösség

további frisss

lap tetejére