Elkezdte a felkészülést a Haladás

• 2020. január 04., szombat •
Három régi-új arc is felbukkant az első edzésen az Illés Akadémia műfüves pályáján.
Elkezdte a felkészülést a Haladás

Mátyus János mégsem várt hétfőig, már szombat délelőtt pályára küldte a szombathelyieket. A Frisss.hu érdeklődésére elmondta, hogy tegnap lezajlottak a különböző állapotfelmérések, ami alapján kijelenthető: fizikálisan rendben van a csapat. Mentálisan azonban komoly gondok vannak. Nem csoda ez, hiszen a Haladás a 18. kieső helyről várja a tavaszi szezont, ami kevesebb mint egy hónap múlva kezdetét veszi.

- Jó lesz a csapat, noha túlságosan sok idő nem volt a pihenésre, a játékosok megfelelő állapotban vannak, nem eresztettek le. A fiatal tehetségekről eddig csak hírből hallottam, hogy remek képességekkel bírnak, erről ma be is bizonyosodhattam, ami feltétlen bizakodásra ad okot a jövőre nézve. A felmérések azt mutatták, hogy nincs különösebb baj az erőnlétünkkel. A munka a mai nappal elkezdődött, és hétfőtől kemény edzések sorával folytatódik a fiúk számára. Most játszottunk 2x30 percet, innen lépegetünk előre - fogalmazott a tréner.

Az edzés közben régi-új arcok is feltűntek. Schimmer Szabolcs egy rövid sárvári kitérő után, míg Rácz Ferenc és Czingráber Máté hosszú időt követően tért vissza a vasi megyeszékhelyre. Aláírt szerződése még egyik játékosnak sincs, előbb meg kell győzniük a szakmai stábot. - Várhatóak még érkezők, illetve próbajátékosok, hiszen többen is távoztak, bízom benne, hogy pár napon belül érdemi bejelentésekkel tudunk szolgálni - tájékoztatott Mátyus János. Séllei Árpád ezt annyiban egészítette ki, hogy csak és kizárólag olyan játékosokat kíván igazolni a Haladás, akik jobbak a jelenlegi kerettagoknál, azért senkit sem szerződtetnek le, hogy csak a létszámot gyarapítsák vele.

A szombathelyiek első edzőmérkőzésüket Hévízen játsszák jövő szombaton a Siófok ellen. 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére