A Haladás gólokig, a Kaposvár csak kapufákig jutott

sd • 2021. február 28., vasárnap •
Tükörsima négygólos győzelmet aratott a Szombathely a gyenge napot kifogó somogyiak ellen az NB II-es labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában.
A Haladás gólokig, a Kaposvár csak kapufákig jutott

Az előző találkozókkal ellentétben nagyon jó felfogásban kezdett a Haladás, és abszolút támadólag lépett fel Mátyus János legénysége. A 4. percben az ifjú Tóth Milán került helyzetbe a 16-oson belül, és bár kicsit kisodródott, éles szögből leadott lövése utat talált Pogacsics kapujába, 1:0! Három perccel később már 2-vel ment a Szombathely, egy létszámfölényes támadás végén Kiss Bence bombázott a vendégek ketrecébe, 2:0! 10 perccel később 11-eshez jutott a vasi alakulat, a büntetőt Kiss Bence vágta be, ezzel

kevesebb mint 20 perc elteltével már 3:0-ra ment a Haladás, padlót fogott a Kaposvár.

A 24. percben szépíthetett volna szögletből a somogyi csapat, ám kissé furcsa módon épp a vendégek szabadítottak fel a hazai kapu előtt. Pár másodperc múlva egy remekbe szabott ellentámadás végén Bosnjak passzolt Dragónerhez, ám hiába talált Pogacsics kapujába a Hali 17-ese, sajnos lesre futott, így a gólt érvénytelenítették. Aztán érthetetlen módon átadta ellenfelének a meccs irányításának lehetőségét a Hali, mígnem a 39. percben egy újabb szemrevaló akció végén Kiss Bence passzát követően

Dragóner is betalált, gyönyörűen bombázott a hosszú felsőbe, Pogacsicsnak esélye sem volt, 4:0!

Szünet után hamar megszerezhette volna 5. találatát a Szombathely, ám szinte a gólvonalon sikerült menteniük a kaposváriaknak. Nem sokkal ezután a túloldalon veszélyeztettek a vendégek, Verpecznek ugyan nem, a kapufának azonban sikerült hárítani. A 80. perc környékén két nagy helyzet is adódott a szombathelyiek előtt, ám sajnos kihasználatlanul maradtak. Mindeközben Rácz és Balázs kakaskodása fokozta kicsit a meccs hangulatát, csak 1-1 sárga lap árán sikerült őket szétválasztania Zierkelbachnak. 5 perccel a rendes játékidő vége előtt újabb kapufával jelezte a Kaposvár, hogy nem mondott le még teljesen a szépítésről. Újabb gól azonban már nem született, így Haladás - Kaposvár 4:0.

Várhidi Péter, a Kaposvár vezetőedzője: Elsősorban gratulálok a Haladásnak. Gyakorlatilag szétfutottak minket, szinte sanszunk sem volt a pontszerzésre, egész egyszerűen jobb volt a Haladás. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2-3 hete folyamatosan komoly gondokkal küzdünk, számos játékosomat voltam kénytelen nélkülözni ezúttal is.

Mátyus János, a Haladás vezetőedzője: Mai diadalunk egyenes következménye volt a korábbi meccseknek, amikor a nagyszerű küzdeni tudás még nem párosult sikerrel. Kiváló szellemben, gólra éhesen lépett pályára a csapat. Az első félidő fantasztikus volt, a második játékrészben talán már egy kicsit a Pécsre tartalékoltuk az erőt. Bízom benne, hogy ezt a remek játékot szerdán folytatjuk. 

 

Fotó: vaol.hu/Cseh Gábor

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére