A galléros póló most is nagy divat

szponzorált tartalom (x) • 2021. október 17., vasárnap •
Aki kedveli a laza öltözetet, ugyanakkor néha szüksége lenne valami elegánsabbra is, az válasszon galléros pólót! Ennek a népszerű ruhadarabnak a férfiak körében van nagy divatja, de női és gyermek változatban is kaphatók.
A galléros póló most is nagy divat

Mióta létezik galléros póló?

A galléros póló nem új találmány, valójában már a középkorban is létezett. Tibetből származik egy régi labdaütögető játék, melynek pulu volt a neve. A perzsák innen vették át ezt az izgalmas játékot, ahol is lovon ülve kellett fabotokkal falabdákat gurítani ide-oda, majd indiai közvetítéssel Angliába került ez a sport lovaspóló néven. Az izzasztó meccsek hívták létre az igényt, miszerint a játékosok szövött ing helyett kötött inget hordjanak. Ezeknek kezdetben még hosszú volt az ujja, s pólóingnek nevezték őket. 

Napjaink divatos galléros pólója valójában egy francia tervezőnek, René Lacoste-nak a nevéhez fűződik, aki teniszpólóként kezdte árusítani az ismert ruhadarabot. Fő jellegzetessége az ingnek a gallér, a gombolás a nyakrésznél és a zseb. Ma már nemcsak fehér színben kapható, továbbá létezik rövid és hosszú ujjú változata is.

Kiknek ajánljuk a galléros pólót?

A galléros pólót valójában nemtől és életkortól függetlenül bárki hordhatja napjainkban. Nyáron a rövidujjas vagy ujjatlan változata a nyerő, hidegebb időben előkerülnek a hosszú ujjú pólóingek is. Ezek a ruhadarabok átmenetet képeznek a sportos és elegáns viselet között. Szabásuk hasonlít a hagyományos T-shirtre, de megjelenésük az ingekre, éppen ezért farmerrel vagy akár vászonnadrággal, zakóval is hordhatók. Nők és gyerekek szívesen viselik sorttal. 

Népszerűségüknek oka, hogy könnyen beszerezhetők, és egyedivé is tehetők ezek a termékek. Ha a polokozpont.hu galléros pólóit rendeled meg, rögtön logóztathatod is. A hagyományos krokodil embléma helyére a neked tetsző szimbólum, mintázat, szöveg vagy céglogó kerülhet. 

Jó tanácsok a galléros póló használatához

Ahogy a történetben is olvashattad, ez a pólófajta valójában sportoláshoz készült, anyaga is ennek megfelelően mindig könnyű, jó nedvszívó képességű. Éppen ezért nem kell aláöltözni, a trikó és a rövid ujjú galléros póló nem fér meg együtt! 

Attól függően, milyen alkalomra szeretnénk felvenni, viselhetjük elegáns cipővel, de sportcipővel is.

Lehetőleg ne tűrjük be teljesen, hordjuk lazábban, mint egy hagyományos inget! 

Két fontos szabályt mindenképp tartsunk be: ne vegyünk fel hozzá nyakkendőt, és ne állítsuk fel a gallérját, ez már nem divat manapság! 

Méret szempontjából is helyesen döntsünk: ne legyen se túl bő, se túl feszes: az a jó, ha a hossza a derékszíj alatt kb. 5 centiméterrel végződik. 

Ha megtetszett a különleges pólóing, többféle színben is érdemes belőle vásárolnod, hiszen kiválóan kombinálható más ruhadarabokkal. Akár ajándékba is adhatsz galléros pólót bármilyen alkalomra, és ha igazán biztosra akarsz menni, logóztasd, hogy egyedivé varázsold!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére