A fiatalság háromszögének változása figyelmeztető jel lehet

szponzorált tartalom (x) • 2023. május 19., péntek •
A fiatal és az idősebb énünk fotóját összehasonlítva szembetűnő változásokat élhetünk meg. A kor előrehaladtával bőrünk feszessége csökken, mindez a szervezetünkben végbemenő változásoknak köszönhető.
A fiatalság háromszögének változása figyelmeztető jel lehet

Jól megfigyelhető, hogy fiatalabb korban arcunk formája egy háromszöghöz hasonló, melynek csúcsa az állnál található, míg alapja a homlokon helyezkedik el. Az idő múlásával a háromszög forma megfordul, és a csúcs a homlokunkon összpontosul. De vajon mi ennek a pontos oka és miért olyan fontos? Erre keressük a választ cikkünkben.

A megelőzés fontossága

Az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító, bőrmegújító kezelései segíthetnek abban, hogy a háromszög elfordulása minél későbbi időpontra tolódjon, ezáltal arcbőrünk feszességét és üde megjelenésünket tovább fenntarthassuk. 

Az évek alatt a bőr feszessége csökken, hiszen a szövetek tartására és rugalmasságára hivatott fehérjék, az elasztin és kollagén mértéke egyre csökken a szervezetünkben. A legjobb megoldás már a korai életkorban, akár 25 éves kor után elkezdeni a prevenciós jellegű orvos-esztétikai kezelések alkalmazását.

A bőr öregedésének jelei

Néhány intő jel figyelmeztethet bennünket, hogy itt az ideje lépni és hatékony megoldást keresni a további bőröregedés megfékezésére. A bevésődő ráncok olyan statikus ráncok, melyek bizonyos izmok tartós megfeszülése során jönnek létre. Az anti-aging kezelésekkel megelőzhető a kialakulásuk, például az injekciós ránckezelés megfelelő eljárás ezek kisimítására.

Az elvékonyodó ajkak szintén olyan jelek, melyek figyelmeztetnek az idő múlására és arra, hogy lépnünk kell. Elsőként a felső ajkak veszítik el volumenüket és szélesednek ki, mindezt azonban a hialuronsavas ajakfeltöltéssel könnyen orvosolhatjuk. A beavatkozás fájdalommentes, hiszen lidocain kerül a feltöltőanyagba, így a vékony tűvel történő szúrásokat meg sem érezzük.

Műtét nélkül lehetséges?

Az olyan látványos jelek, mint például a lelógó szemhéj rengeteg nőt és férfit érint. Az izmok lazulása okozza a problémát, melyet általában műtéttel szoktak korrigálni. Azok számára is van azonban megoldás, akik félnek a műtéti beavatkozástól és a hosszú felépülési időtől.

A lézeres szemhéjplasztika még akkor alkalmazható, amikor enyhén lógnak a szemhéjak, és időben kezdődik meg a kezelés. A megelőzésre érdemes minél nagyobb hangsúlyt fektetni, nemcsak ebben az esetben, hanem más bőröregedést feltételező problémánál.

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy csontjaink már 20 éves kortól, míg a csontokat borító szövetek 25 éves kor után elkezdenek öregedni, méghozzá látványos módon. Az anti-aging, azaz öregedésgátló kezelések a tudatos bőrápolás elemei. Már korai szakaszban befolyásolhatjuk bőrünk minőségének változását. A szervezet saját kollagéntermelésének ösztönzésével kitolható az öregedés időpontja. Természetesen az egészséges életmód, a D-vitamin pótlása, a lemondás a káros szenvedélyekről mind hozzájárulhatnak bőrünk állapotához.
 

közösség

további frisss

lap tetejére