A Falco elkezd, a Hali lezár egy sorozatot

• 2021. május 13., csütörtök •
A sárga-fekete kosarasok szombaton elkezdik a Szolnok elleni három győzelemig tartó párharcot a bajnokság döntőjében, a zöld-fehér labdarúgók viszont vasárnap utolsó alkalommal lépnek pályára a 2020-2021-es szezonban.
A Falco elkezd, a Hali lezár egy sorozatot

Akár azt is lehetne mondani, hogy beigazolódott a papírforma, ugyanis az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság döntőjébe az a két együttes jutott be, amelyik az alapszakasz végén is az első két helyen állt.

MIVEL A TISZA-PARTIAK ZÁRTAK AZ ÉLEN, ÍGY MOST NÁLUK VAN A PÁLYAELŐNY,

azaz ők kezdhetik hazai környezetben az öt győzelemig tartó páros csatát. Ráadásul az idei szezonban eddig lejátszott három meccsükből kettőt is az Olaj húzott be. A pontvadászat során Szombathelyen 80–75-re, míg a Tisza-partján 79–77-re nyertek a piros-feketék.

A MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐJÉBEN VISZONT EGÉSZEN SIMA, 84–63-AS FALCO-GYŐZELEM SZÜLETETT A KÉT GÁRDA ÖSSZECSAPÁSÁN.

Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy az esélyek nagyjából egyformák.

A döntő első mérkőzését szombaton 18 óra 45 perces kezdéssel Szolnokon rendezik majd.

A Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata viszont nem elkezd, hanem lezár egy hosszabb sorozatot, ugyanis a 2020-2021-es szezonban utolsó alkalommal lépnek pályára Mátyus János tanítványai.

A VASI ZÖLDFEHÉREK VASÁRNAP AZ ÉLLOVAS DEBRECEN OTTHONÁBA LÁTOGATNAK.

A 18.30 órakor kezdődő derbinek lényegében csak a hajdúságiak számára van jelentősebb tétje, mivel nekik minimum egy pontot kell szerezniük ahhoz, hogy feljussanak az NB I-be. Az viszont előre borítékolható, hogy a hazaiak győzelemre törnek majd, így biztosan nem lesz könnyű dolga a derbit a tabella 9. helyéről váró szombathelyieknek.

AZ VISZONT OPTIMIZMUSRA ADHAT OKOT, HOGY ŐSSZEL GÓLNÉLKÜLI DÖNTETLENT JÁTSZOTT A KÉT CSAPAT.

A feljutásra még esélyes együttesek közül a Gyirmót a Békéscsabát, míg a Vasas az ETO FC Győrt fogadja. Ha mindhárom dobogós nyerne, akkor a Debrecen és a Gyirmót lépne fel az élvonalba.

 

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére