A DK kisajátítja az ellenzéket - ezen kesereg Márki-Zay és mozgalma

• 2022. szeptember 21., szerda •
A volt közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter sem érti: "vajon kinek jó, ha Dobrev Klára van Orbán árnyékában?" Legalábbis ezt a kérdést teszi fel Facebook-posztjában, amelyben az árnyékkormány-alakításra reagál, de a választ valószínűleg ő maga is tudja. Közben az általa vezetett mozgalom szintén közleményben reklamál a lépés miatt.
A DK kisajátítja az ellenzéket - ezen kesereg Márki-Zay és mozgalma

"Dobrev Klára árnyékkormány-alakításával a DK az ellenzékiséget szeretné kisajátítani" - szögezi le a Márki-Zay a posztban, és megjegyzi: "kérdés, hogy ezt a Fidesz leváltása vagy hatalmon tartása érdekében teszi-e."

A volt miniszterelnök-jelölt szerint nem árt tisztázni néhány kérdést, köztük olyanokat, mint hogy alkalmas-e egyedül a baloldal - a jobboldali és centrista ellenzékiek nélkül - a Fidesz leváltására? Vagy hogy alkalmas-e egyetlen párt önmagában a Fidesz leváltására? Szóvá teszi azt is, hogy talán egy szakértői kormány jobb választás lenne egy politikai helyett.

Végül felveti, szerinte simán lehet, hogy így a DK árnyékkormánya az ellenzék megosztásával a centrális erőteret építi újra és a Fideszt tartja hatalmon. "A valódi változás érdekében széles körben elfogadható HITELES alternatíva kell, megosztás és pótcselekvés helyett" - zárja bejegyzését.

Közben a Mindenki Magyarországa Mozgalom közleményt adott ki "Árnyékkormány helyett a tiszták koalícióját" címmel, amelyben azt ecsetelik, hogy az árnyékkormányban nyoma sincs a civileknek és a szakembereknek, csakis DK-s pártkáderek alkotják, s nincs ez így jól.

"A Mindenki Magyarországa Mozgalom nem Orbán Viktor árnyékában kíván dolgozni, éppen ezért mi ki fogunk állni a fényre a tiszták koalíciójával" - jelzik diszkréten jobb- és baloldalnak egyaránt. S megjegyzik, hogy ezt a csapatot a rendszer megbuktatásáért dolgozók alkotják majd, olyanok, ahol "a pozíciókat nem lojalitás alapján osztják". Szakértelem és rátermettség - ezt ígérik, s egyben hiányolják Dobrev árnyékkormányából.

Forrás: Facebook, kép: mti

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére