A briteknél a biztosítótű a legújabb őrület

NagyRobert • 2016. július 04., hétfő •
Ezzel üzennek többek közt az angliai magyaroknak is.
A briteknél a biztosítótű a legújabb őrület

Egyre több angol visel biztosítótűt a ruháján, de ez nem egy aktuális divathóbort, hanem egy mozgalom. A Brexit után rendesen elszabadultak az indulatok Nagy-Britanniában. Az Európai Unióból való kilépési népszavazás után megnőtt a bevándorlókkal szembeni rasszizmus és sokan visszaküldenék a régóta kint élő és dolgozó embereket, köztük a magyarokat is.

 


 

Ezért indította el a Twitteren a biztosítótűs mozgalmat Allison, aki Amerikából költözött Londonba. És hogy miért pont a biztosítótűt választotta, arról az indy100-nak mesélt: Ez egyszerű, azért mert nem kell megvenni, nincs nyelvi korlátja, nincsenek mögötte politikai szlogenek.

 

Ez egy jel, ami azt mutatja, hogy azok az emberek, akik az utóbbi időben a gyűlölet-bűncselekmények áldozatai lettek, nincsenek egyedül és Nagy-Britannia támogatja őket.

 


 

Allison azt is hozzátette, hogy neki is mindig figyelmeztetnie kell az angolokat, hogy ő is csak egy bevándorló:

Tudod, fehér vagyok és anyanyelvi szinten beszélek angolul, így az első rostán könnyen túljutok. Utána meg mindig azt mondják, hogy "Ó, te nem az a fajta ember vagy, akikről mi beszéltünk.

Ez egy ugyanolyan mozgalom, mint amilyen a 2014-es ausztráliai I'll Ride With You (Veled vagyok) volt a Sidney-i túszdráma után. Azóta a közösségi oldalak tele vannak a biztosítótűs képekkel, üzenetekkel és #safetypin hashtagekkel. Az egyik brit lány például azt írta, hogy egy nő megölelte a Tesco-ban, mert biztosítótű volt a ruháján.

 


 

 

közösség

további frisss

lap tetejére