A baloldali színjáték és a valóság

Vajda • 2022. január 19., szerda •
A szocialista Nemény András, aki az MSZP parlamenti listáján szerepel előkelő helyen, láthatóan 2022-ben sem a várost akarja vezetni, hanem ellenzéki politizálást folytat.
A baloldali színjáték és a valóság

Miközben az elmúlt évben egymásnak adták a kilincset a bukott ellenzéki politikusok, Jakab Pétertől Dobrev Klárán, Gyurcsány Ferencen és Karácsony Gergelyen keresztül Márki-Zay Péterig, Ungár Péter pedig gyakorlatilag Szombathelyre importálta a botránypolitizálást, Nemény András inkább velük fotózkodott, mintsem a város dolgaival törődött volna.

Nemény-Czeglédy aláírásgyűjtése nem más, mint politikai "adathalászat" a Gyurcsány vezette moslék-koalíció részére. Az aláírásgyűjtés 2 hónappal a választás előtt színjáték, a szombathelyiek félrevezetése.

Egyre többet lehet hallani a baloldal környékén mozgó informatikai gurukról, akik különböző elemzőprogramokkal gyűjtenek adatokat, hogy aztán ezeket politikai célokra használják fel. Ebben emelkedik ki Gyurcsány két korábbi politikai munkatársa, Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám, akik egy Big Data céget működtetnek...

Miközben Nemény kormányzati elvonásokról beszél, elfelejti megemlíteni, hogy közel 20 millió forintért újítottak fel egy nyilvános WC-t, hogy közel 70 millió forinttal tömték ki a propaganda sajtóvá züllesztett Médiaközpontot, hogy évi sok millió forintjába kerül a szombathelyi adófizetőknek az, hogy haverokat és rokonokat juttattak zsíros állásokhoz, és hogy éppen a tavalyi év végén kapott felfüggesztett börtönbüntetést csalásért és sikkasztásért az általuk kinevezett korábbi cégvezető, Halmágyi Miklós, aki azóta a Weöres Sándor Színháztól kap évi több mint 3 millió forintot.

A helyi baloldal láthatóan képtelen a város működtetésére. Ennek ékes bizonyítéka a helyi hulladékgazdálkodás esete, ahol jelentős források maradtak el a városi cégtől csak azért, mert a politikai alapon kinevezett haver nem tudta megfelelően ellátni a feladatát.

Szombathely eközben továbbra is fejlődik, a kormány számos területen nyújt fejlesztési támogatást a városnak.

Több mint 1,2 milliárd forint kompenzációt kapott a baloldali városvezetés.

Az iparűzési adó-bevétel közel 2 milliárd forinttal haladta meg 2021-ben a tervezett összeget. 

Találó Margaret Thecher mondata: "A szocialisták előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből"

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére