A babaváró hitel igényelhető meghatalmazással?

szponzorált tartalom (x) • 2020. szeptember 28., hétfő •
Egyre többet hallom, hogy ha szilveszterkor tudtam volna, hogy ilyen 2020-as évre koccintunk, akkor inkább földhöz vágtam volna a poharat. Nem véletlen, ugyanis a koronavírus teljesen rányomta a bélyegét a 2020-as évre. Sokakat érintett egészségügyileg, másokat pénzügyileg, és voltak olyanok is, akik csak azt érzékelték belőle, hogy bizonyos helyeken maszkot kell felvenniük. Mindenesetre mindenkit és szinte mindent érintett a koronavírus 2020-ban. Bármilyen meglepő, így van ezzel a babaváró hitel is, melyben életbe lépett egy könnyítés a vírushelyzetre való tekintettel. Lássuk, miről van szó!
A babaváró hitel igényelhető meghatalmazással?

Sok minden nem intézhető meghatalmazással

Alapvetően ha saját magunknak akarunk ügyet intézni, akkor azt személyesen magunknak kell megoldani, ez egyértelmű. Azonban vannak olyan esetek, amikor akadályoztatva vagyunk, pl. dolgozunk a megadott időszakban, amikor ügyeinket is tudnánk intézni. Ilyenkor nagyon jól jön a meghatalmazás lehetősége. Viszont nem tudunk mindent elintézni meghatalmazással. Nem intézhetünk így pl. hiteligénylést, limitmódosítást, számlamegszüntetést, személyes azonosítást.

A pénzintézeteknek meg kell felelniük az adatvédelmi törvénynek, így sok esetben kötve van a kezük. De természetesen ők is arra törekszenek, hogy minél kényelmesebben el tudd intézni banki ügyeidet. Ott vannak a netbankok, melyeken keresztül már rengeteg olyan banki ügyet is elintézhetsz, amiért eddig személyesen kellett befáradnod a bankfiókba.

A babaváró hitel és a meghatalmazás

2020-ban a koronavírus és a járvány féken tartása megkövetelt bizonyos változtatásokat a bankoktól is a védekezés jegyében. Megjelentek, vagy még nagyobb fókuszba kerültek olyan ügyintézési lehetőségek, melyek gátat szabnak a vírus továbbterjedésének.

Ez lefordítva a babaváró hitelre azt jelenti, hogy a házastársak meghatalmazhatják egymást a hitel igényléséhez. Mivel a babaváró hitelt házastársak igényelhetik (közösen), gyakorlatilag minden igénylő és társigénylő eldöntheti, hogy melyikük intézi az igénylést kettejük nevében.

A meghatalmazáshoz készült egy formanyomtatvány, melyet megtalálsz a pénzintézetek honlapján. Ezt lemented, kitöltitek, aláírjátok, és már mehetsz is a párod meghatalmazásával a kezedben megigényelni a babaváró hitelt. Kézzel írott meghatalmazást is elfogadnak, de akkor azon legyen rajta minden adat, ami az előbb említett meghatalmazáson is szerepel. Igénylés előtt azonban mindenképp nézz szét a babaváró hitel ajánlatok között, mert nem teljesen azonosak a feltételek minden pénzintézet esetében.

Igénylés előtt

Mielőtt megigényelnétek a babaváró hitelt, jól gondoljátok végig! Ha csak ezért akartok gyereket vállalni, akkor felejtsétek el! Ennél komolyabb felelősség a gyerekvállalás! Ha viszont terveztek gyereket, akkor először nézz szét a fenti expresszkolcson.hu ajánlatok között, és válaszd a legjobb ajánlatot!
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére