30 Celsius-fokhoz közeli napi középhőmérséklet - harmadfokú hőségriadó lépett életbe

• 2021. július 26., hétfő •
Fokozódik a hőség, és zivatarok is lehetnek - ezekre figyelmeztetnek a meteorológusok.
30 Celsius-fokhoz közeli napi középhőmérséklet - harmadfokú hőségriadó lépett életbe

Harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott a hőség miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésükben kiemelték: kedden tovább fokozódik a hőség, az északi, északnyugati tájak kivételével nagy területen 27 Celsius-fok felett, sőt délkeleten 29 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

Emiatt Békés és Csongrád-Csanád megyére harmadfokú, Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Az országos előrejelzés szerint kedden a hajnali 15-23 fokról délután 31-37 fokig melegszik fel a levegő.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy hétfő este az északi, északkeleti tájakon, majd kedden napközben az ország északnyugati harmadában zivatarok is kialakulhatnak. Emiatt Budapestre, továbbá Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Vas megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológia Szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak.
Müller Cecília országos tiszti főorvos hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú intézkedésként elrendelte a hőségriadót.

Forrás: MTI

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére