2,5 milliós Schaeffler-adomány a daganatos gyermekekért

• 2021. május 17., hétfő •
Az adományozott összegből a Markusovszky Kórház eszközparkja bővült egy elektromos gyermek intenzív ággyal.
2,5 milliós Schaeffler-adomány a daganatos gyermekekért

2,5 millió forint értékű támogatást nyújtott a Schaeffler Savaria Kft. az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány részére - tájékoztatott közleményében a cég. A szervezet a támogatásnak köszönhetően egy modern elektromos gyermek intenzív ágyat vásárolhatott, mely a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán kapott helyet.

„Az Alapítvány rendkívül nemes, közösséget támogató céljaihoz a Schaeffler Savaria Kft. is szeretne hozzájárulni.

Jó partnerként segíteni szeretnénk a régióban működő szervezetek működését, különösen a koronavírus-járvány idején. Reméljük, a korszerű eszköz hasznos szerepet tölt majd be a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály mindennapjaiban”

– mondta Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője.

„Az ágy kialakítása nagyban növeli a betegek kényelmét, ugyanakkor támogatja az egészségügyi szakdolgozók munkáját is.

A modern technológiának köszönhetően az eszköz emelhető, süllyeszthető, valamint előre és hátra is dönthető,

így a gyermekeket a különböző beavatkozások során a megfelelő pozícióba helyezhetjük” – mondta el Dr. Csákváry Violetta osztályvezető főorvos.

Az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány céljai között szerepel, hogy javítsák a betegellátás körülményeit, fejlesszék az egészségügyi ellátás minőségét a régióban. Egyik fő törekvésük, hogy hozzájáruljanak a helyi Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály működéséhez, modern berendezésekkel, diagnosztikus és terápiás eszközökkel bővítsék a rendelkezésre álló műszerparkot. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a beteg gyermekek oktatására, valamint aktívan részt vesznek a tudományos életben is.

Vas megye legnagyobb munkáltatójaként a Schaeffler Savaria Kft. kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és a hosszú távú partneri kapcsolatok kialakítását, valamint a környékbeli szervezetek munkájának támogatását. Tavaly a vállalat összesen több mint 15 millió forintot adományozott megyei szervezetek részére.

Egy évvel korábban az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány a vállalat 300.000 forint értékű támogatásával vásárolhatott egy falra rögzíthető televíziókészüléket. Az eszközt a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályának referáló helyiségében használják a betegek radiológiai leleteinek megtekintésére, illetve tudományos beszámolók és előadások megtartására.

Képek: Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére