2016-ban újra augusztus végén lesz Savaria karnevál?

frisss.hu Fotó: Tóth Arnold, Hornyák Emőke • 2015. október 16., péntek •
Értékelő sajtótájékoztatón jártunk.
2016-ban újra augusztus végén lesz Savaria karnevál?

Borongós, esős időben értékelték a szervezők a 16. Savaria Történelmi Karnevált, így jó érzéssel emlékezett mindenki a nyár végi historikus nagyrendezvényre. Svédasztalos vacsorával várták a szponzorokat, segítőket és a sajtó képviselőit az igencsak vegyes hangulatú értékelőre.

Persze ahogy minden évben most is elhangzott, hogy a legsikeresebb, legtöbb embert csalogató, legjobban szervezett volt az idei karnevál, de hagyjuk meg a véleménynyilvánítást inkább a karneválozónak. Mi ismerősöktől, barátoktól, kollégáktól hallottunk jót és rosszat is, ahogy minden évben. 

Mondjuk inkább a számokat:

26 képző-és iparművész

42 helyi termék-értékesítő

160 vásáros sátor kínálta kézműves portékáit

80 vendéglátós kínálta az ételeket, italokat

17 sörfőzde a Sörtéren

35 borászat volt a Borok utcájában

6 pálinkafőzde

34000 pohár víz fogyott a Vasivíz által létesített ivóvízvételi helyeken

130-140 ezer látogató (becsült adat) vett részt az idei Savaria Történelmi Karneválon.

A sajtótájékoztatón az egyik szombathelyi alpolgármester többször szándékosan hangsúlyozva kiemelte, hogy minden "idők legjobb karneválját zártuk" gondoljuk ezt biztos csak a számokra értette, ő ugyanis egészségi okokra hivatkozva nem vett részt rajta. Tőle tudjuk, hogy többletkiadásokra nem került sor.

Persze, hogy nem, hiszen már a júliusi sajtótájékoztatón elmondták a becsült összegeket, és már abból látszott, hogy jelentős változásokra kerül sor az idén. A rendezvény költségvetését először is elkülönítették a Karnevál Alapítvány költségvetésétől (ez eddig egy összeg volt). Kevesebbet terveztek költeni programokra, és kevesebb saját bevétellel is számoltak, mint a korábbi években. A pontos számokat Grünwald Stefániától, a Karnevált szervező Savaria Turizmus Kft. ügyvezetőjétől várjuk. Amint megérkezik válasza, cikkünket kiegészítjük a pontos adatokkal.

Mindenesetre az biztos, hogy jövőre is augusztus végére szánják a karnevált. Így érdemes bekarikázni a 2016. augusztus 25-28-ig dátumot a naptárban. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére